Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Τον Αύγουστο παραδίδονται τα τρία νέα σχολεία στο Ρέθυμνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να είναι έτοιμα μέχρι το Σεπτέμβριο να δεχθούν τους νέους μαθητές.

Τον Αύγουστο θα παραδοθούν στον Δήμο Ρεθύμνου τα τρία νέα σχολικά συγκροτήματα που κατασκευάζονται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαβεβαιώσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας προς την δημοτική αρχή. Πρόκειται για το Γυμνάσιο-Λύκειο Σταυρωμένου, το Γυμνάσιο -Λύκειο Ατσιποπούλου και το Δημοτικό Σχολείο Γερανίου, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά την ερχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έχει δοθεί ρητή εντολή, ώστε τα κτίρια να είναι καθ' όλα έτοιμα στο τέλος του καλοκαιριού για να μπορέσουν να δεχτούν τους μαθητές τον Σεπτέμβριο. Όπως ανέφερε μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ο κ. Γεωργαλής, εάν υπάρξουν εργασίες που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί, αυτές θα αφορούν στα γήπεδα στον αύλειο χώρο των σχολείων.

Για τα ζητήματα αυτά ενημερώθηκε χθες και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον αντιδήμαρχο Παιδείας.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (θρανία, καρέκλες-ντουλάπες -γραφεία) και έχουν ήδη αποστείλει σχετικό αίτημα στις «Κτιριακές Υποδομές» πρώην ΟΣΚ, έτσι ώστε μέσα στο καλοκαίρι να έχει παραληφθεί αυτός ο εξοπλισμός. Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει δυστοκία στην προμήθεια του εξοπλισμού για τα εργαστήρια, δηλαδή για τους υπολογιστές, όπου φαίνεται πως η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας δεν διαθέτει πόρους. Γι' αυτό και ο Δήμος είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια και αν δεν έχει δοθεί λύση μέχρι το καλοκαίρι, τότε θα προσπαθήσουν μέσω μιας προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας και Δήμου να προχωρήσουν στην αγορά των 100 περίπου ηλεκτρονικών υπολογιστών, που είναι απαραίτητοι για τα νέα σχολεία.

Σε σχετικές δηλώσεις τους στα «Ρ.Ν.» ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Γεωργαλής, ανέφερε: «Είχαμε συνάντηση με το συμβούλιο της ΕΛΜΕ, προκειμένου να τους ενημερώσω για την πορεία κατασκευής των νέων σχολείων. Η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό και θα παραδοθούν τον Αύγουστο όλα τα σχολεία.

Αυτή τη δέσμευση έχω, με έγγραφο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που την υπογράφει η κυρία Κελέκη και που διαβεβαιώνει τη διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού αυτή πρέπει να ενημερωθεί για να προχωρήσει τη διαδικασία για τη στελέχωση των σχολείων.

Τουλάχιστον εγώ πιέζω έτσι ώστε να είναι έτοιμα τα κτίρια- τώρα αν υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες στις αυλές αυτό δεν μας πειράζει. Μπορεί να περιφραχτεί, δηλαδή για παράδειγμα αν χρειαστεί να καθυστερήσουν λίγο σ' ένα γήπεδο μπάσκετ, για να το φτιάξουν καλύτερα, μπορεί ο Δήμος να βάλει ένα πλέγμα για να μην πηγαίνουν τα παιδιά προς το γήπεδο του μπάσκετ μέχρι να τελειώσει. Παράλληλα, έχει σταλεί από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγγραφο στο αντίστοιχο τμήμα των κτιριακών υποδομών και ζητάει τον εξοπλισμό των νέων σχολείων. Στο αντίστοιχο βέβαια τμήμα για τα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, υπάρχει ένα πρόβλημα με τους υπολογιστές. Το τμήμα αυτό το αντίστοιχο της Παιδείας που λέγεται Κοινωνία της Πληροφορίας που στήριζε τα σχολεία, έχει αδρανοποιηθεί λόγω έλλειψης χρημάτων. Οπότε δεν ξέρουμε τελικά αν το υπουργείο Παιδείας θα στείλει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σ' αυτή την περίπτωση έχουμε συνεννοηθεί με την κυρία Λιονή και θα μας βοηθήσει όσον αφορά την αγορά τους, θα γίνει δηλαδή μέσω της Περιφέρειας η οποία θα κάνει μία προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο».


Πηγή: http://www.rethnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.