Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Οι άνδρες που βγάζουν selfie μπορεί να είναι ψυχοπαθείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο με επικεφαλής την Καθηγήτρια Jesse Fox, οι άνδρες που τραβούν πολλές φωτογραφίες selfie και τις αναρτούν στο διαδίκτυο τείνουν να εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα ναρκισσισμού και ψυχοπάθειας.

Μάλιστα, η κατάσταση χειροτερεύει αν οι άνδρες επεξεργάζονται τη selfie τους, πριν την ανεβάσουν στο ίντερνετ. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους έχουν υψηλότερα επίπεδα ναρκισσισμού και αυτο-αντικειμενοποίησης. Το μόνο καλό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα ψυχοπαθείς, όπως εξηγεί η Fox, καθώς η ψυχοπάθεια σχετίζεται με την παρορμητικότητα. Και συνεχίζει εξηγώντας πως ο παρορμητικός άνθρωπος δεν θα μπει στον κόπο να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες του, ούτε έχει την υπομονή να περιμένει για να τις αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Η μελέτη συγκέντρωσε στοιχεία από 800 άνδρες συμμετέχοντες μεταξύ των ηλικιών 18 και 40, οι οποίοι συμπλήρωσαν την online πλατφόρμα σχετικά με την έρευνα για τις συνήθειές τους κατά τη λήψη των αυτοπορτρέτων (selfie) . Επίσης συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με την αντικοινωνική συμπεριφορά και αυτο-αντικειμενοποίηση.

Το Πανεπιστήμιο εξηγεί ότι ενώ όλοι οι ασθενείς εμφάνισαν υψηλότερα επίπεδα ναρκισσισμού και ψυχοπάθειας από τα συνηθισμένα, παρόλα αυτά όλοι οι συμμετέχοντες ήταν εντός του εύρους των κανονικών ορίων.

Η μελέτη δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό «Personality and Individual Differences».

Αν και η μελέτη έχει δημοσιευθεί, η Fox ερευνά, ακόμα, κατά πόσο οι διαδικτυακοί φίλοι μας, μας ενθαρρύνουν να δημοσιεύσουμε περισσότερες selfies.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.