Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πιλότοι τσακώθηκαν στο κόκπιτ πριν την απογείωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης ενός Airbus Α320 της Air India που θα εκτελούσε πτήση προς το Δελχί της Ινδίας, ήρθαν στα χέρια μέσα στο πιλοτήριο, πριν την απογείωση.

Οι δύο πιλότοι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του independent, τέθηκαν υπό περιορισμό, μετά την εκτέλεση της πτήσης, με την κατηγορία της διένεξης μεταξύ τους μέσα στο πιλοτήριο και την μη ακύρωση της πτήσης, ως όφειλαν.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης ήταν έτοιμοι προς απογείωση , το απόγευμα της Κυριακής, από την πόλη Τζέιπουρ για Δελχί, όταν ξέσπασε ο τσακωμός μεταξύ τους.

Μετά την εντολή να καταγράψουν τα σημαντικά στοιχεία της πτήσης, συμπεριλαμβανομένου τον αριθμό επιβατών, το βάρος και τις λεπτομέρειες που αφορούν στα καύσιμα, ο πρώτος αξιωματικός εξαγριώθηκε, όπως αναφέρουν οι Times της Ινδίας.

«Ο συγκυβερνήτης το πήρε προσωπικά και χτύπησε τον κυβερνήτη», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Αλλά, αντί το περιστατικό να αναφερθεί στους ανωτέρους, κάτι το οποίο θα οδηγούσε συην ακύρωση της πτήσης, ο κυβερνήτης εκτέλεσε κανονικά την πτήση και κατέγραψε το περιστατικό μετά την προσγείωση στο Δελχί.

Και οι δύο πιλότοι παύτηκαν από τα καθήκοντά τους, περιμένοντας το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που θα διεξαχθεί, για το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροπλάνο στο οποίο συνέβη η διαμάχη των πιλότων είναι το ίδιο μοντέλο με εκείνο που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις και έχασαν τη ζωή τους 150 άτομα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.