Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Διαγωνισμός ψηφιακών εφαρμογών με χρηματικά έπαθλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι και τις 23 Απριλίου.

Διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα που φθάνουν μέχρι και τα 3.000 ευρώ πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό «Hackathon» θα αξιοποιήσουν τα Δημόσια Ανοικτά Δεδομένα που διατίθενται ελεύθερα διαδικτυακά, για να ανατρέψουν τα δεδομένα και να κάνουν τη διαφορά, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών που δημιουργούν προστιθέμενη αξία.

Τα έπαθλα θα είναι χρηματικά και θα δοθούν στις τρεις καλύτερες ψηφιακές εφαρμογές:

1ο βραβείο καλύτερης ψηφιακής εφαρμογής: 3.000 ευρώ

2ο βραβείο καλύτερης ψηφιακής εφαρμογής: 2.000 ευρώ

3ο βραβείο καλύτερης ψηφιακής εφαρμογής: 1.000 ευρώ.

Από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα αναδειχτούν χωρίς έπαθλο οι δημόσιοι φορείς των οποίων αξιοποιήθηκαν τα περισσότερα σύνολα δεδομένων

Διαδικασία διαγωνισμού

Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: www.ydmed.gov.gr/hackathon. Με την ολοκλήρωση του αιτήματος συμμετοχής, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει έναν κωδικό μέσω του συστήματος, τον οποίο θα πρέπει να κρατήσει. Ο κωδικός αυτός θα του ζητηθεί για την υποβολή της πρωτότυπης εφαρμογής.

Η φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να συμπληρωθεί το αργότερο μέχρι και την 23η Απριλίου 2014.

Οι τρεις καλύτεροι υποψήφιοι καθώς και όλες οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν ηλεκτρονικά.

Οι τρεις καλύτεροι υποψήφιοι θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους σε ξεχωριστή εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 6 Μαΐου 2014 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΣΠΑΙΤΕ καλούνται επιχειρηματίες, ερευνητές, προγραμματιστές, ιδιώτες, δημόσιους υπαλλήλους, φοιτητές, μαθητές που έχουν ιδέες, όραμα και δημιουργικότητα και αναζητούν την ευκαιρία να αναγνωριστούν στο «Hackathon» και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι.

Πρόκειται για ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά και να στηρίξουν δράσεις και πρωτοβουλίες που στην ουσία ενισχύουν την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την ανάδειξη νέων ιδεών και επιστημονικών επιτευγμάτων, την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

H Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ, www.aspete.gr), συνεργάζεται για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (www.hua.gr) και την μη κερδοσκοπική Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.ellak.gr).

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Απριλίου 2014, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει χώρο συνάντησης για όσους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών. Η υποβολή των πρωτότυπων εφαρμογών θα γίνει έως τις 30 Απριλίου σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Πληροφορίες και αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού.

Δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.