Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Αναλύσεις έδειξαν 13 περιπτώσεις μόλυνσης από αέριο σαρίν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας.

Αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν από ένα εξειδικευμένο γαλλικό εργαστήριο σε δείγματα τα οποία έφεραν δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Λε Μοντ» έπειτα από μια επίθεση στα μέσα Απριλίου στο Τζομπάρ, προάστιο της Δαμασκού, αποκάλυψαν 13 περιπτώσεις μόλυνσης από το αέριο σαρίν, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας.

Οι δημοσιογράφοι της «Λε Μοντ» είχαν φέρει πίσω στη Γαλλία 21 δείγματα, τα οποία αναλύθηκαν από ένα εργαστήριο που εξαρτάται από τη Γενική Διεύθυνση Οπλισμού του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Το σαρίν είναι ένα ισχυρό, θανάσιμο νευροτοξικό αέριο, άοσμο και αόρατο. Εκτός από την εισπνοή, η απλή επαφή του αερίου αυτού με το δέρμα μπλοκάρει τη διαβίβαση των νευρικών σημάτων και επιφέρει το θάνατο με καρδιαναπνευστική ανακοπή.

Μεταξύ των δειγμάτων που έφεραν στη Γαλλία οι δημοσιογράφοι της «Λε Μοντ», περιλαμβάνονται ρούχα που είχα βρεθεί εγκαταλειμμένα στη γραμμή του μετώπου και άλλα τα οποία ελήφθησαν από ένα ιατρικό κέντρο σε προάστιο της Δαμασκού, στο οποίο είχαν νοσηλευθεί τον Απρίλιο και το Μάιο άνθρωποι που είχαν εκτεθεί σε χημικές επιθέσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ανάλυση αυτή «επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα των τριών πρώτων δειγμάτων που είχαν αναλυθεί και δημοσιοποιηθεί στις 4 Ιουνίου από τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και από τη 'Λε Μοντ, υπογραμμίζεται από την εφημερίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.