Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η φωτογραφία πριν και μετά την κρίση πανικού που προκάλεσε αίσθηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κείμενο στο Facebook που διάβασαν χιλιάδες.

«Μόνο ο Θεός ξέρει γιατί το κάνω αυτό, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν την αλήθεια…», γράφει στο μακροσκελές post της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η Amber Smith από το Rugby στο Warwickshire της Βρετανίας, όταν αποφάσισε να ανεβάζει δυο εικόνες της- η μια πριν και η μια μετά από μια κρίση πανικού.

«Στην πάνω φωτογραφία, είναι ντυμένη, με μέικ απ και επεξεργασμένη με φίλτρα… Η ''νορμάλ'' εικόνα του εαυτού μου. Η κάτω φωτογραφία, τραβήχτηκε λίγο μετά από μια κρίση πανικού, λόγω άγχους. Επίσης η ''νορμάλ'' πλευρά του εαυτού μου, που οι περισσότεροι δεν βλέπουν», γράφει η ίδια και συνεχίζει: «Έχω κουραστεί με το γεγονός ότι εν έτει 2016 εξακολουθεί και υπάρχει το στίγμα στις ψυχικές ασθένειες. Με αηδιάζει ότι αρκετοί άνθρωποι είναι ανενημέρωτοι και επικριτικοί για το θέμα. Λένε, ότι 1 στα 3 άτομα θα υποφέρουν από κάποια ψυχική νόσο, σε κάποια φάση στη ζωή τους… Και παρ΄όλα αυτά μετά από χρόνια με κατάθλιψη και κρίσεις άγχους, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σχόλια του τύπου ''θα το ξεπεράσεις'', ''δε θες φάρμακα, απλά γίνε πιο ευτυχισμένη'' και ''είσαι πολύ νέα για όλα αυτά''».

Η ίδια, στο κείμενό της, δε διστάζει να αναφερθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς για εκείνους που δεν κατανοούν όλα όσα κρύβει η ψυχή της. «Γ@@ όλοι εσείς οι στενόμυαλοι που επειδή με βλέπετε σωματικά να είμαι ''καλά'', δεν παλεύω με το τέρας που βρίσκεται μέσα στο μυαλό μου κάθε μέρα…»

«Είμαι ένα δυνατό άτομο… και θα είμαι καλά. Έχω την καλύτερη οικογένεια και φίλους και ευγνωμονώ κάθε μέρα που έχουν την υπομονή να με βοηθούν και να με υποστηρίζουν. Για όσους περνούν τα ίδια, παρακαλώ να μην υποφέρετε σιωπηλά. Υπάρχει μεγάλη βοήθεια – μη φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια», σημειώνει και καταλήγει «μην εκφοβίζετε άλλους, μη κρίνετε τους άλλους, είμαστε άνθρωποι άσχετα με την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, θρησκεία, εργασία…».

Η φωτογραφία, είχε πάνω από 13 χιλιάδες κοινοποιήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.