Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Οι τελευταίες εξελίξεις με τα "κόκκινα" δάνεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπαλάφας: Τα δάνεια της πρώτης κατοικίας για σημαντικό διάστημα προστατεύονται πλήρως

«Πριν από το Πάσχα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Την εκτίμηση ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος «πριν από το Πάσχα», εξέφρασε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας.

«Το ζήτημα είναι να τελειώσουμε πριν μπούμε στον Μάιο. Νομίζω ότι υπάρχει, από ό,τι φαίνεται, σύγκλιση ή σχεδόν σύγκλιση στο δημοσιονομικό, υπάρχει σύγκλιση στο φορολογικό, στο συνταξιοδοτικό η συνεννόηση πάει αρκετά καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real FM.

«Φαίνεται -και εγώ τα λέω με κάποια επιφύλαξη, γιατί υπάρχει μία δυναμική της διαπραγμάτευσης- ότι τα δάνεια της πρώτης κατοικίας για σημαντικό διάστημα προστατεύονται πλήρως και δεν περνάνε σε funds. Το χρέος, από ό, τι φαίνεται, θα συζητηθεί στη συνέχεια, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να τελειώσει η διαπραγμάτευση», σημείωσε.

-----------

Σταθάκης: Λύση για τα κόκκινα δάνεια μέχρι τις 22 Απριλίου


«Ήταν ένα από τα θέματα στα οποία υπήρχαν αποστάσεις» σημείωσε σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των υπουργών που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Έχουμε προσεγγίσει πάρα πολύ έναν κοινό τόπο και φαντάζομαι ότι με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε μέχρι τις 22 Απριλίου θα μπορέσουμε να έχουμε λύση και στο θέμα των κόκκινων δανείων» πρόσθεσε.

«Θεωρώ ότι έχει γίνει πολύ σημαντική πρόοδος και ότι είμαστε πολύ κοντά στην επίλυση των εκκρεμοτήτων» επεσήμανε ο κ. Σταθάκης.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.