Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Άλλη μια διάκριση για το πανεπιστήμιο Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην 66η θέση της παγκόσμιας κατάταξης πανεπιστημίων
.

Στη διεθνή κατάταξη του Times Higher Education (ΤΗΕ) για το 2016, το πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 66η θέση. Το Times Higher Education, είναι ένας από τους πιο έγκυρους οργανισμούς κατάταξης, που αφορά σε πανεπιστήμια που λειτουργούν για λιγότερα από 50 χρόνια. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το πανεπιστήμιο Κρήτης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 150 καλύτερα νέα πανεπιστήμια διεθνώς, κάτι που όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος, «είναι ένα επίτευγμα από μόνο του και αποκτά ιδιαίτερη αξία, με δεδομένες τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί».

Σημειώνεται ότι η κατάταξη «THE 150 Under 50», λειτουργεί συμπληρωματικά σε εκείνη της THE World University Rankings και χρησιμοποιεί τους ίδιους 13 δείκτες επίδοσης που καλύπτουν όλο το εύρος της αποστολής ενός πανεπιστημίου (διδασκαλία, έρευνα, μεταφορά τεχνογνωσίας και εξωστρέφεια) και δίνει λιγότερο βάρος σε υποκειμενικούς δείκτες που συνδέονται με τις κατατάξεις των γνωστών παραδοσιακών πανεπιστημίων και προκύπτουν κυρίως από τις δυνατότητες χρηματοδότησης τους και τη φήμη τους.

«Η εμφάνιση του Πανεπιστημίου Κρήτης για ακόμα μια χρονιά στις κατατάξεις του ΤΗΕ αποτελεί μια ακόμα επιβράβευση για την αφοσίωση και τη σημαντική προσπάθεια των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας που, σε τόσο αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να κρατήσουν το υψηλό επίπεδο της έρευνας και της εκπαίδευσης, τομείς για τους οποίους το Πανεπιστήμιο έγινε διεθνώς γνωστό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάταξη και τη λίστα των πανεπιστημίων που την αποτελούν, βρίσκονται στον σύνδεσμο: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.