Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Έως 44% κάτω ο μισθός στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από 30% έως 44% μειώθηκαν τα εισοδήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από το 2010 έως σήμερα, οδηγώντας έτσι το 38% των στρατιωτικών να βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Η ανησυχία στις τάξεις των ΕΔ, όμως, εντείνεται, ιδιαίτερα εν όψει νέων πιθανών περικοπών, τις οποίες απαιτούν οι «θεσμοί». Εφόσον, πάντως, η κυβέρνηση προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, κοινή πεποίθηση είναι ότι ο υπουργός Αμύνης, το πιθανότερο, θα βρεθεί σε αρκετά δυσάρεστη πολιτική –και εκλογική– θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, από τη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση έως σήμερα «όσοι είχαν περισσότερα από δύο παιδιά είδαν να θυσιάζονται δύο ολόκληροι μισθοί (σ.σ. ετησίως), στον βωμό της φορολογικής μεταρρύθμισης και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης».

Επίσης, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι «όσο αυξάνεται ο αριθμός των μελών της οικογενείας αλλά και τα χρόνια υπηρεσίας τόσο αυξάνονται οι περικοπές των πληρωτέων αποδοχών». Αυτό, κατά την Ομοσπονδία, «οφείλεται κυρίως στις διαδοχικές μειώσεις των αφορολόγητων ορίων των παιδιών, μέχρι και την πλήρη κατάργησή τους, από 1/1/2013, αλλά και στην τροποποίηση της φορολογικής κλίμακας, η οποία “εξομάλυνε” προς τα πάνω τους συντελεστές φορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων».

Επιπλέον, «η κατάργηση των Παγίων Ημερών Εκτός Εδρας (ΗΕΕ), που δίδονταν ως αποζημίωση μέρους των δεδουλευμένων και πέραν των καθοριζομένων από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία υπερωριών, επέφερε μείωση του εισοδήματος των στρατιωτικών κατά μέσο όρο 9% για τους υπηρετούντες στην παραμεθόριο και 6% για τους υπολοίπους».

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και «οι επιπτώσεις που έχει στις μισθολογικές προαγωγές των αξιωματικών η από 1/1/2012 εφαρμογή της νέας βαθμολογικής εξέλιξης».




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.