Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΣτΕ: Συνταγματική η συνένωση εφοριών και η κατάργηση τους στα νησιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«H εν λόγω απόφαση δεν καθιστά ιδιαιτέρως δυσχερή την εξυπηρέτηση των πολιτών».

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην αναστολή λειτουργίας των εφοριών Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και Φούρνων, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Κέας και Μήλου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, απέρριψε τις προσφυγές των συγκεκριμένων Δήμων, και επικαλούμενο λόγους δημοσίου συμφέροντος έκρινε συνταγματική την αναστολή της λειτουργίας των Δ.Ο.Υ.: α) Αγίου Κηρύκου Ικαρίας (και Φούρνων) και μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες της στην Δ.Ο.Υ. Σάμου, β) Λήμνου (και Αγίου Ευστρατίου) και μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες της στην Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης, γ) Κέας και μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες της στην Δ.Ο.Υ. Κορωπίου και δ) Μήλου Κυκλάδων και μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες της στην Δ.Ο.Υ. Γ΄ Πειραιά.

Όπως αναφέρουν στην απόφαση τους οι σύμβουλοι Επικρατείας η αναστολή λειτουργίας των εν λόγω Δ.Ο.Υ. πραγματοποιείται στο πλαίσιο «ευρύτερης αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα της φορολογικής διοίκησης, της οποίας πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία ισχυρού και αποτελεσματικού ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και της διαφθοράς, καθώς και στην ελαχιστοποίηση του διοικητικού κόστους», αλλά και «στην αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού και στην μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους».

Τέλος, επισημαίνουν οι δικαστές πως η εν λόγω απόφαση «δεν καθιστά ιδιαιτέρως δυσχερή την εξυπηρέτηση των πολιτών», πολύ περισσότερο όταν υπάρχει το ΤΑΧΙS και τα ΚΕΠ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.