Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Άγχος και κατάθλιψη «συνοδεύουν» τους χορτοφάγους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πίνουν και καπνίζουν λιγότερο από τους κρεατοφάγους.

Οι χορτοφάγοι μπορεί να είναι, σε γενικές γραμμές, πιο υγιείς από τους κρεατοφάγους συνανθρώπους τους, να πίνουν και να καπνίζουν λιγότερο, όμως… σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια έρευνα που έγινε στην Αυστραλία, οι χορτοφάγοι είναι πιο δυστυχισμένοι και πιο επιρρεπείς στις διαταραχές ψυχικής υγείας, σε σχέση με εκείνους που επιλέγουν και το κρέας για τη διατροφή τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, ο δείκτης Alere Wellness Index αποκαλύπτει, ότι οι χορτοφάγοι πίνουν και καπνίζουν λιγότερο και είναι πιο δραστήριοι σωματικά από τους κρεατοφάγους. Είναι όμως και πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη και διαταραχές άγχους.

Ο συγκεκριμένος δείκτης λαμβάνει υπόψη τη διατροφή, τα επίπεδα σωματικής άσκησης, την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, την ψυχολογική ευημερία, το δείκτη μάζας σώματος και άλλες ιατρικές ασθένειες.

Ο Dr John Lang, ο οποίος ανέπτυξε το δείκτη ευημερίας για την εταιρεία προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης Alere, ανέφερε ότι η υιοθέτηση χορτοφαγικών προτύπων μπορεί μερικές φορές να ακολουθεί την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών.

«Η διατροφή δεν είναι η αιτία, αλλά το σύμπτωμα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Αν αναλογιστείτε τους χορτοφάγους που υπάρχουν στον ευρύτερο κοινωνικό σας κύκλο, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ακολουθούν πιστά τη δέσμευσή τους, η οποία βρίσκεται στο όριο του ψυχαναγκαστικού φάσματος».

Η έρευνα βασίστηκε σε 50.000 άλλες μελέτες από την εταιρεία Roy Morgan Research και υποστηρίζει ακόμη, ότι οι χορτοφάγοι είναι λιγότερο αισιόδοξοι για το μέλλον, με το 28% αυτών να έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κρίσεις πανικού και αγχώδεις διαταραχές.

Επιπλέον, έχουν 18% μεγαλύτερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη, σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.

Το 2012, μια έρευνα που είχε γίνει στη Γερμανία σε πάνω από 4.000 χορτοφάγους και κρεατοφάγους, συνέδεσε τη χορτοφαγία με υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους.

Η έρευνα κατέληγε στο συμπέρασμα, ότι μετά από ανάλυση των ηλικιών κατά τις οποίες υιοθετεί κανείς μια χορτοφαγική διατροφή και της εμφάνισης μιας ψυχικής διαταραχής, η υιοθέτηση της χορτοφαγίας έτεινε να ακολουθεί την εμφάνιση των ψυχικών διαταραχών.

Τα καλά νέα για τους χορτοφάγους, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, είναι ότι εμφανίζουν καλύτερη εικόνα στη γενικότερη κατάσταση της υγείας τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.