Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Στο επίκεντρο η ασφάλεια στο διαδίκτυο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα σε μέλη της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, η ημερίδα απευθυνόταν σε μέλη της 20ης σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, των κατευθύνσεων Πολιτικής - Ποινικής Δικαιοσύνης και Εισαγγελέων και διοργανώθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.).

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και άλλοι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν τους φοιτητές τόσο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

Στόχος ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Αναλυτικότερα, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας, ήταν:

Η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και οι υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.