Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Τα έσοδα των «12 ωρών»… γίνονται πετρέλαιο για σχολεία της Β. Ελλάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Τζίμι Τζαμάρ παρέδωσε επιταγή μετά τη συναυλία στις Βρυξέλλες.

Οι πρωτοβουλίες του Τζίμι Τζαμάρ προβάλλουν την θετική εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη, με στόχο να «σπάσουν» τα αρνητικά στερεότυπα και παράλληλα να ανακουφίσουν κάποιες από τις πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.

Ο κ. Τζαμάρ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο, «βγάζει το καπέλο» του ευρωπαίου αξιωματούχου και οργανώνει τα τρία τελευταία χρόνια εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, με την ιδιότητα του απλού πολίτη της Ευρώπης που πιστεύει στις αξίες της, με πρώτη την αλληλεγγύη.

Σήμερα, παρουσίασε στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, τα αποτελέσματα της εκδήλωσης της 28ης Ιουνίου 2014 «12 ώρες για την Ελλάδα». Στις 12 ώρες που διήρκεσε, οι κάτοικοι των Βρυξελλών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανή συναυλία με τη συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιώργος Χωραφάς, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Αλέκα Κανελίδου, ο Πάνος Μουζουράκης, καθώς και απαγγελίες από την Ιλιάδα του Ομήρου. Να πάρουν μια γεύση από την Ελλάδα του πολιτισμού.

Ήταν ξεχωριστή η στιγμή της παρουσίασης, κατά την οποία ο κ. Τζαμάρ παρέδωσε την επιταγή με τα έσοδα της εκδήλωσης, ύψους 11.393 ευρώ, στην Ασπασία Λεβέντη, για λογαριασμό του international foundation for Greece, που δημιουργήθηκε από Έλληνες του εξωτερικού, στο Λονδίνο, με στόχο τη στήριξη ομάδων του ελληνικού πληθυσμού με σοβαρά προβλήματα.

Αυτή τη φορά τα χρήματα θα πάνε για πετρέλαιο που θα ζεστάνει τους μαθητές 12 σχολείων στους νομούς Έβρου, Ξάνθης, Δράμας και Φλώρινας. Πέρυσι, πήγαν στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» , στην ΜΚΟ «Κάνε μια Ευχή», και στην ΕΛΕΠΑΠ- Ελληνική Εταιρία Προστασίας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες- και το 2012 στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η κ. Λεβέντη που ανέφερε ότι στους άμεσους στόχους του IFG είναι η προσφορά 6 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και τεσσάρων σχολικών για παιδιά με ειδικές ανάγκες, εξήρε την εθελοντική προσφορά των Νίκου Αλιάγα και της Σοφίας Κοκοσαλάκη και πρόσθεσε ότι ετοιμάζει εκδηλώσεις στη γαλλόφωνη Ευρώπη με πρώτο το Παρίσι την Άνοιξη και με συμμετοχές όπως του κ. Μαχαιρίτσα και του κ. Μουζουράκη.

«Η πρωτοβουλία μου έχει αφετηρία την κρίση στην Ελλάδα. Έπαθα σοκ μ’ αυτά που άκουγα εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων, γεμάτα με αρνητικά στερεότυπα. Θέλησα ν’ αλλάξω αυτή την εικόνα που σήμερα πράγματι έχει βελτιωθεί και να στείλω μήνυμα αλληλεγγύης. Φυσικά θα συνεχίσω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζαμάρ, ο οποίος είναι υπερήφανος και για τα ελληνικά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.