Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Έρχονται τα ασανσέρ που κινούνται οριζόντια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ασανσέρ από το 1854 που ανακαλύφθηκε έχει κάνει τη ζωή εύκολη σε πολλούς, ειδικά για όσους μένουν σε μεγαλουπόλεις ή δουλεύουν σε κτίρια που πρέπει να ανεβούν πολλούς ορόφους καθημερινά. Ωστόσο σε πολλούς έχει κάνει τη ζωή πιο δύσκολη ειδικά όταν χρειάζεται να περιμένουν για πολλή ώρα να έρθει.



Σύμφωνα με τον Andreas Schierenbeck, στέλεχος της γερμανικής ThyssenKrupp, όσοι εργάζονται σε γραφεία στη Ν. Υόρκη ξοδεύουν στο σύνολό τους 16 χρόνια περιμένοντας το ασανσέρ και 6 χρόνια μέσα στα ασανσέρ. Ουσιαστικά η τεχνολογία και o τρόπος λειτουργίας των ανελκυστήρων δεν έχει αλλάξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά σχοινιά και το αντίβαρο από τότε που εφευρέθηκαν.

Αυτό επιχειρεί να αλλάξει μελλοντικά η ThyssenKrupp, όπου οι αυτοκινούμενοι ανελκυστήρες θα μπορούν να «ταξιδεύουν» τόσο οριζόντια όσο και κάθετα μέσα στους ουρανοξύστες. Χρησιμοποιώντας γραμμική τεχνολογία κινητήρων, το MULTI elevator system θα είναι το πρώτο του είδους του που θα λειτουργεί χωρίς καλώδια.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, το MULTI χρησιμοποιεί έναν κινητήρα για την οριζόντια κίνηση και έναν που επιτρέπει στα ασανσέρ να κινούνται κάθετα. Το σύστημα έχει φτιαχτεί για να περιέχει πολλές καμπίνες οι οποίες θα κινούνται 5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια καμπίνα του ασανσέρ κάθε 15 με 30 δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία θεωρεί ότι το MULTI μπορεί να μειώσει τον χώρο που πιάνει το ασανσέρ κατά 50% και να αυξήσει την διαθέσιμο χώρο του κτιρίου κατά 25%. Το πρώτο ασανσέρ του μέλλοντος θα μπει σε δοκιμή το 2016.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.