Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Δωρεάν διανομή φρούτων στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόγραμμα για την ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας.

Σε δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνες) στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για μια ενέργεια που πραγματοποιείται με τη συνδρομή της εταιρείας ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ που με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προς τους Έλληνες καταναλωτές προτίθεται να υλοποιήσει για τέταρτη συνεχή χρονιά, ένα πρόγραμμα διατροφής στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου αυτά είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες χρονιές.

Όπως προειπώθηκε μέσω του προγράμματος θα γίνει παράλληλα δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνες) στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Με έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι τα φρούτα που θα διανεμηθούν δεν πρέπει να φέρουν σε κανένα σημείο το εμπορικό σήμα της εν λόγω εταιρείας.

Επιπροσθέτως το υπουργείο ενημερώνει ότι η εταιρεία ευαισθητοποιημένη από τις ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο, προτίθεται να προβεί στην αποστολή φρούτων σε οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, προκειμένου να συμβάλλει στην κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών.

Το υπουργείο παρακαλεί τους οικείους Σχολικούς Συμβούλους καθώς και τους Διευθυντές των σχολείων να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των μαθητών στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης για τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων και κατ΄ επέκταση, στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, με στόχο την υιοθέτηση υγιεινής διατροφής.

Επειδή το πρόγραμμα περιλαμβάνει διανομή μπανάνας, η κατανάλωση της οποίας αντενδείκνυται σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες, παρακαλούνται οι Διευθυντές να ενημερώσουν την προηγούμενη μέρα εγγράφως τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών ζητώντας την συγκατάθεσή τους για την κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου από τους μαθητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.