Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ο πιο προχωρημένος ορός αντιγήρανσης στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα έρευνα για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος.
Επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να «εισβάλλουν» στο DNA, προκειμένου να φτιάξουν τον πιο προχωρημένο ορό αντιγήρανσης που έχει παρασκευαστεί ποτέ.

Η νέα θεραπεία, που ανέπτυξε ένας από τους πιο καινοτόμους επιστήμονες της Μ. Βρετανίας, ο κυπριακής καταγωγής Κρις Τουμάζου, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες –αλλά και οι άντρες- προσεγγίζουν καθημερινά τη διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας τους.

Η θεραπεία αυτή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, βασίζεται σε ένα μικροτσίπ, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς του προϊόντος να αναλύσουν το γενετικό κώδικα ενός ανθρώπου μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι ερευνητές μπορούν να ανακαλύψουν πόσο γρήγορα ο οργανισμός ενός ατόμου υποβαθμίζει το κολλαγόνο –τη δομική πρωτεΐνη του δέρματος- και το επίπεδο των αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες το προστατεύουν από τη δράση των ελευθέρων ριζών.

Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια προσωποποιημένη, αντιγηραντική κρέμα, έτσι ώστε να μεταφέρουν την κατάλληλη ποσότητα κολλαγόνου και αντιοξειδωτικών στο δέρμα, για να μειωθεί η εμφάνιση των ρυτίδων.

Οι κλινικές δοκιμές, που διεξάγονται τους τελευταίους 18 μήνες, δείχνουν ήδη ότι το προϊόν αυτό (ονομάζεται Geneu) μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες έως και κατά 30% μέσα σε μόλις 12 εβδομάδες.

Η πρωτοποριακή αυτή κρέμα δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Κρις Τουμάζου, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου, ο οποίος έχει εφεύρει ακόμη το κοχλιακό εμφύτευμα για τα αυτιά, το τεχνητό πάγκρεας για διαβητικούς τύπου 1 και την ασύρματη οθόνη ελέγχου της καρδιάς, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Ο καθηγητής Τουμάζου κέρδισε πρόσφατα το βραβείο του Ευρωπαίου Εφευρέτη της Χρονιάς 2014, για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

«Δεν πρόκειται απλά για φροντίδα του δέρματος, αλλά αφορά την υγεία του δέρματος. Άλλωστε το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος» είπε ο ίδιος.

Ο καθηγητής ελπίζει, ότι φέρνοντας την τεχνολογία στην αρένα των καταναλωτών, θα βοηθήσει τους ανθρώπους να συνηθίσουν την ιδέα των εξετάσεων DNA, οι οποίες τελικά θα ωφελήσουν την υγεία τους και θα ενθαρρύνουν το πέρασμα σε μια πιο προσωποποιημένη ιατρική φροντίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.