Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα-μαμούθ παιδικής πορνογραφίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διασώθηκαν 386 παιδιά, συνελήφθησαν 348 εμπλεκόμενοι.

Στη σύλληψη 348 ατόμων, μελών κυκλώματος διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, και τη διάσωση 380 παιδιών από το κύκλωμα αυτό προχώρησαν οι αρχές στον Καναδά, έπειτα από έρευνα τριών ετών με επίκεντρο εταιρεία στο Τορόντο.

Αστυνομία από όλο τον κόσμο, κυρίως από την ανατολική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συνεργάστηκε με την αστυνομία του Τορόντο από το 2010 έως σήμερα για να οδηγηθούν στη σύλληψη εκείνοι που παρήγαγαν παιδική πορνογραφία και εκείνοι που αγόραζαν.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Brian Way βρίσκεται στη φυλακή από το 2011, περιμένοντας να δικαστεί, ενώ οι παραγωγοί των παράνομων ταινιών έχουν καταδικαστεί στις χώρες τους, όπως μεταδίδει το CNN.

Η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται ακόμα περισσότερες συλλήψεις.

Μεταξύ των 348 συλληφθέντων είναι 40 δάσκαλοι, έξι αστυνομικοί, εννέα πάστορες ή ιερείς, ακόμα και γιατροί και νοσοκόμες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν 386 παιδιά.

Η εταιρεία παραγωγής του Τορόντο υποστήριζε πως οι ταινίες που πουλούσε περιλάμβανα σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών και πως το γυμνό που περιλάμβαναν ήταν νόμιμε, με τη νομοθεσία περί ελευθερίας του λόγου.

Ωστόσο κάποια στιγμή η φύση των ταινιών άλλαξε και σε επιχείρηση των αρχών στα γραφεία της εταιρείας το 2011 κατασχέθηκαν περίπου 45 terabytes οπτικού υλικού.

Με τη βοήθεια των ΗΠΑ οι αρχές ανασυνέθεσαν τη λίστα των πελατών της εταιρείας που οδήγησε στη σύλληψη ατόμων που αγόραζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε όλο τον κόσμο.

Από τους συλληφθέντες, 108 κρατήθηκαν στον Καναδά και 76 στις ΗΠΑ.

Οι περισσότερες ταινίες, σύμφωνα με το CNN, γυρίζονταν στη Ρουμανία και την Ουκρανία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.