Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Σε καραντίνα τέθηκαν δύο Νιγηριανοί λόγω Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπό παρακολούθηση άλλα 69 άτομα.

Η Νιγηρία έθεσε σε καραντίνα δύο άτομα που πιθανόν να έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και άλλα 69 τα έθεσε υπό παρακολούθηση, γράφει σήμερα η τοπική εφημερίδα Punch.

Τα 71 αυτά άτομα είχαν έρθει σε επαφή με τον σύμβουλο της κυβέρνησης της Λιβερίας Πάτρικ Σόγερ, ο οποίος πέθανε από τον Έμπολα στις αρχές της εβδομάδας σε νοσοκομείο του Λάγος, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ονιεμπούτσι Τσουκουόου.

«Εντοπίζουμε όλους όσοι ήρθαν αρχικά σε επαφή μαζί του. Μέχρι σήμερα, 69 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ενώ δύο άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα», είπε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αποστολή ενημερωτικών στοιχείων σχετικά με την κατάσταση προς όλους τους πολίτες μέσω γραπτών μηνυμάτων στο κινητό τους στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, είπε ο υπουργός.

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζουν ότι η τωρινή επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική -στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και ενδεχομένως τώρα και τη Νιγηρία--είναι η χειρότερη μέχρι σήμερα καθώς έχει τον μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων.

Από τις 31 Ιουλίου, ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι έχουν επιβεβαιωθεί ή θεωρούνται ύποπτα 1.323 κρούσματα του ιού. Από τις περιπτώσεις αυτές 729 άτομα κατέληξαν.

Δύο γιατροί που φρόντιζαν μολυσμένους με τον ιό ασθενείς πέθαναν, ένας στη Σιέρα Λεόνε και ένας στη Λιβερία.

Ο Έμπολα, που είναι θανατηφόρος στο 90% των περιπτώσεων, μεταδίδεται από το αίμα και τα σωματικά υγρά και προκαλεί μαζική αιμορραγία και υψηλό πυρετό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.