Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Από την Παναγία Σουμελά Βερμίου σε αυτή της Τραπεζούντας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα ταξίδι 1.890 χιλιομέτρων από τρεις φίλους ποδηλάτες.

Ταξίδι για την Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας, ξεκίνησαν τρεις ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη. Αφετηρία τους η Παναγία Σουμελά του Βερμίου, απ’ όπου ξεκίνησαν χθες.

Το πρωί έκαναν μια στάση στη Θεσσαλονίκη (στο Λευκό Πύργο) και συνεχίζουν για Καβάλα. Ο 47χρονος Παντελής Τζερτζεβέλης, ο 41χρονος Βασίλης Γιοσμάς και ο 67χρονος Παναγιώτης Σωτηριάδης είναι οι τρεις φίλοι ποδηλάτες, παλαίμαχοι αθλητές, που αποφάσισαν να διανύσουν 1890 χιλιόμετρα για να προσκυνήσουν στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα τον 15αυγουστο.

«Πήραμε μερικά κεριά από την εκκλησία της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο και θα πάμε να τα ανάψουμε στην Τραπεζούντα, για το καλό των συνανθρώπων μας και των Ελλήνων», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παντελής Τζερτζεβέλης. «Το ταξίδι μας είναι ένα τάμα ελπίδας, μια προσευχή. Εγώ προσωπικά, ήρθα αντιμέτωπος με την ασθένεια του καρκίνου και θέλω να πάω να προσκυνήσω στην Παναγία για όλους. Τρεις άνθρωποι αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα δύσκολο εγχείρημα, διότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι πιο ευνοϊκές. Ευχόμαστε κι ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», πρόσθεσε ο κ.Τζερτζεβέλης.
Από την Παναγία Σουμελά Βερμίου σε αυτή της Τραπεζούντας

Φέτος η εκκλησία της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα θα λειτουργήσει για δεύτερη φορά ανήμερα της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Οι ποδηλάτες συνεχίζουν με επόμενους σταθμούς την Καβάλα, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τα Ύπσαλα, το Τεκίρνταγκ, την Κωνσταντινούπολη, το Ισμίτ, το Ερενλέρ, το Γενίτσαγα, την Αμάσια, τη Σαμψούντα, τη Φάτσα, το Ορντού, το Τρέμπολου και τελικό προορισμό την Τραπεζούντα.

Στις περιοχές που θα επισκεφτούν, οι ποδηλάτες θα μοιράσουν έντυπα για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.