Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ναι μεν άλλα… για διαγωνισμό ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας αλλά υπάρχει περιορισμός.

Θετική ήταν η ανταπόκριση υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Παιδείας στην πρόταση του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής για ποσόστωση στις προσλήψεις των αναπληρωτών για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ61 και ΠΕ 71 με αναπηρία (Νηπιαγωγοί και Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής).

Θυμίζουμε ότι στο άρθρο 32 που αναφέρεται στη Γενική Εκπαίδευση αναφέρεται ότι ως αναπληρωτές στη γενική εκπαίδευσης θα προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και άνω αφού έχουν τη σχετική πιστοποίηση από το ΚΕΠΑ. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα καταλαμβάνουν το 10% των θέσεων των αναπληρωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ειδική Αγωγή με το νέο νόμο θα δίνονται μόρια στους εκπαιδευτικούς ανάλογα με το ποσοστό της αναπηρίας που ανέρχονται από 3 έως 4 μόρια.

67%-80%: 3 μόρια

80% και άνω: 4 μόρια

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΑΤΕΑ αναφέρει ότι μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν οι περιορισμοί που προκύπτουν για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία ως προς τη διάταξη των άρθρων 21 και 22 του νομοσχεδίου που αναφέρει την αποκλειστική τοποθέτηση των συναδέλφων σε δομή σχετική με την αναπηρία τους. Η πληροφόρηση που είχε ο Σύλλογος είναι πως αυτή η διάταξη δεν ισχύει πλέον και ότι οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετούνται σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΕ) και Τμήματα Ένταξης.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που συζητήθηκε είναι η διεξαγωγή του πρώτου ΑΣΕΠ για την Ειδική Εκπαίδευση. Ο ΣΑΤΕΑ έλαβε την απάντηση ότι η μόνιμη στελέχωση της Ειδικής Εκπαίδευσης είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, αλλά προκύπτει περιορισμός των προσλήψεων από την οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο ΣΑΤΕΑ αναφέρθηκε και στην άδικη διάταξη για την Παράλληλη Στήριξη καθώς δεν είναι δυνατόν να προσφέρεται αν λειτουργεί Τμήμα Ένταξης. Ο ΣΑΤΕΑ παρουσίασε τα προβλήματα που δημιουργούνται σε μαθητές και τις οικογένειές τους για να λάβουν την απάντηση ότι πρόκειται για ένα μέτρο εξορθολογισμού του μεγέθους των Παράλληλων Στηρίξεων, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Υπουργείου πολλά ΚΕΔΔΥ γνωμοδοτούσαν για Παράλληλη Στήριξη σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα

Το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή θα κατατεθεί, όπως έχει γράψει το news.gr, στο Γ θερινό Τμήμα της Βουλής ενώ η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές θα εκδοθεί μόλις δημοσιευτεί η Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια στην πρόσληψη και θα εναρμονιστούν με όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής προσχέδιο του οποίου έχει δημοσιευτεί στο Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.