Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σάλος με υποτιθέμενο εξορκισμό από τον Πάπα Φραγκίσκο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βίντεο με το περιστατικό που ανάγκασε το Βατικανό να προχωρήσει σε διάψευση.

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Βατικανό, με αφορμή ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Πάπα Φραγκίσκο και ένα Μεξικανό, ο οποίος βρέθηκε στην πλατεία του Αγ. Πέτρου για να παρακολουθήσει τη λειτουργία, την προηγούμενη Κυριακή.

Με το τέλος της λειτουργίας, ο Ποντίφικας προχωράει μέσα στο πλήθος, προκειμένου να ευλογήσει πιστούς που βρίσκονται σε αναπηρικά καρότσια, κάτι που συνηθίζει να κάνει. Αφού έφτασε στον άνδρα, φαίνεται να μιλάει με τον ιερέα που τον συνοδεύει.

Καθώς ο Πάπας τοποθετεί και τα δύο χέρια πάνω στο κεφάλι του και λέει μια προσευχή, ο άντρας ανασηκώνεται, ανοίγοντας έντονα το στόμα του.

Το παραπάνω περιστατικό, ερμηνεύτηκε από πολλούς σαν εξορκισμός.

Ωστόσο, το Βατικανό αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς. Ο εκπρόσωπος Federico Lombardi σημείωσε μάλιστα, ότι επρόκειτο για μια κανονική προσευχή για άρρωστους και ανάπηρους πιστούς.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είχε απολύτως καμία πρόθεση να πραγματοποιήσει έναν εξορκισμό για το περιστατικό. Όπως συνηθίζει να κάνει, με αρρώστους και βασανισμένους που βρίσκονται στο δρόμο του, είχε απλά πρόθεση να προσευχηθεί για κάποιον βασανισμένο που έφεραν μπροστά του», δήλωσε.

Ο ισχυρισμός περί εξορκισμού, ξεκίνησε από το σκηνοθέτη που κατέγραψε το επίμαχο πλάνο και ερμήνευσε το περιστατικό σαν απόπειρα του Πάπα να διώξει τους δαίμονες από τον άντρα. Ωστόσο, αργότερο έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για τους ισχυρισμούς αυτούς.

Δείτε το επίμαχο βίντεο…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.