Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Αρχίζουν ξανά οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους, το μόνο που «κρατά» τους πλειστηριασμούς είναι η λήξη της αποχής των δικηγόρων.

Οι συμβολαιογράφοι με ανακοίνωση τους την Τρίτη, γνωστοποίησαν ότι, διακόπτεται η αποχή από τα καθήκοντά τους, στην οποία είχαν μεταβεί, λόγω των αλλαγών στο Ασφαλιστικό, το οποίο ψηφίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Μέχρι τα τέλη του 2016 αναμένεται να πραγματοποιηθούν 500 με 1000 πλειστηριασμοί. Όσοι έχουν προγραμματιστεί για αύριο 11 Μαΐου θα διενεργηθούν κανονικά, εφόσον έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διατυπώσεις της προδικασίας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εγκύκλιος με λεπτομερείς πίνακες και συγκριτικά στοιχεία, καθώς και όλες τις αλλαγές που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου 2016.

Να σημειωθεί ότι, το 2015 οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες είχαν «παγώσει», αφού ούτε το 2% όσων έγιναν δεν είχαν επισπευστεί. Το 2014 είχαν γίνει 16.000 πλειστηριασμοί, το 2013 19.200 και τις δύο πρώτες χρονιές της κρίσης, 2008 και 2009 είχαν γίνει 43.000 και 52.000 πλειστηριασμοί αντίστοιχα.

Βάσει του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, από φέτος οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με βάση την εμπορική τιμή των ακινήτων. Με τον τρόπο αυτόν, επιδιώκεται η αποσυμφόρηση και η απλοποίηση της διαδικασίας, η οποία μέχρι τώρα προέβλεπε τιμής πρώτης προσφοράς την αντικειμενική αξία και προϋπέθετε δύο άγονους πλειστηριασμούς για να κάνει δεκτό το αρμόδιο δικαστήριο τη μείωση της τιμής εκκίνησης. Σήμερα οι εμπορικές τιμές είναι, κατά μέσο όρο, 30% χαμηλότερες σε σχέση με τις αντικειμενικές.

---------------

Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί - "Γκιλοτίνα" για χιλιάδες δανειολήπτες


Ξεκίνησαν από σήμερα οι πλειστηριασμοί ακινήτων μετά τη λήξη της πολύμηνης αποχής των συμβολαιογράφων. Με το μαχαίρι στο λαιμό βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες και εκφράζουν την αγωνία τους στην κάμερα του STAR.




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.