Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Ο Κλιφ Ρίτσαρντ αρνείται τις κατηγορίες περί παιδεραστίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Βρετανός τραγουδιστής, Κλιφ Ρίτσαρντ, διέψευσε σήμερα, με ανακοίνωσή του, ότι εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου τη δεκαετία του 80, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε έρευνα σε ένα διαμέρισμα που του ανήκει, στο Σάνινγκντεϊλ, δυτικά του Λονδίνου.



«Εδώ και πολλούς μήνες, ήμουν ενήμερος για τις κατηγορίες περί απρεπούς συμπεριφοράς μου στο παρελθόν, που κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο», ανέφερε ο 73χρονος ροκ σταρ στην ανακοίνωσή του. «Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παντελώς αναληθείς. Μέχρι τώρα είχα επιλέξει να μην αντιδράσω σε αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς (...) όμως η αστυνομία πήγε απροειδοποίητα στο διαμέρισμά μου στο Μπερκσάιρ», πρόσθεσε.

Ο Ρίτσαρντ διευκρίνισε ότι δεν βρίσκεται στη Βρετανία όμως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί πλήρως με τις αστυνομικές αρχές, εφόσον θελήσουν να του πάρουν κατάθεση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, ο Κλιφ Ρίτσαρντ αυτήν την περίοδο κάνει διακοπές στην Πορτογαλία.

Ένας εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι αστυνομικοί από το Σάουθ Γιορκσάιρ έκαναν έρευνα «σε μια ιδιοκτησία στο Σάνινγκντεϊλ» του Μπερκσάιρ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το BBC, μετέδωσαν ότι το σπίτι ανήκει στον τραγουδιστή.

Το ένταλμα για την έρευνα στο σπίτι εκδόθηκε μετά από μια μήνυση που κατατέθηκε στην αστυνομία που αφορούσε μια σεξουαλική επίθεση, τη δεκαετία του 1980 σε βάρος ενός αγοριού που την εποχή εκείνη δεν είχε κλείσει ακόμη τα 16. «Κανείς δεν συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν ήταν παρών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Κλιφ Ρίτσαρντ έχει πουλήσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο και ήταν ο πρώτος ροκ σταρ που χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ, το 1995. Ο «Πίτερ Παν της Ποπ», όπως τον αποκαλούσαν λόγω της νεανικής εμφάνισής του, έγινε γνωστός αρχικά με το συγκρότημα The Shadows. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ακολούθησε σόλο καριέρα. Είναι ιδιαίτερα θρησκευόμενος χριστιανός και ο ίδιος δήλωνε ότι δεν έπινε αλκοόλ και δεν έκανε χρήση ναρκωτικών, όπως άλλοι ροκ σταρ της εποχής του.

Η έρευνα στο σπίτι του Ρίτσαρντ σημειώνεται σε μια περίοδο που η Βρετανία συγκλονίζεται από πολλά σεξουαλικά σκάνδαλα του παρελθόντος μετά τις αποκαλύψεις για τον παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος πέθανε το 2011 και πιστεύεται ότι είχε διαπράξει εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις. Στις αρχές Ιουλίου, η βρετανική κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα ρίξει άπλετο φως στις νέες κατηγορίες για παιδεραστία με δράστες, αυτή τη φορά, βουλευτές και υψηλόβαθμους αξιωματούχους των δεκαετιών του 80 και '90.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.