Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Γιατί πρέπει να βοηθάτε τα παιδιά σας στο βούρτσισμα των δοντιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να βουρτσίσουν αποτελεσματικά τα δόντια τους. Οι γονείς τους είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο βούρτσισμα των δοντιών. Από την ηλικία των 8 και μετά, τα παιδιά μπορούν πλέον μόνα τους να βουρτσίζουν τα δόντια τους με την επίβλεψη του γονέα.

Τα παιδικά δόντια πρέπει να διατηρούνται υγιή μέχρι να αντικατασταθούν από τα ενήλικα δόντια. Τα παιδικά δόντια είναι πολύ σημαντικά στην ομιλία και επίσης παίζουν πολύ καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των μόνιμων δοντιών καθώς και στην ανάπτυξη του σαγονιού του παιδιού.

Οι γονείς πρέπει να δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά. Τα μικρά παιδιά μιμούνται, συνεπώς οι γονείς τους θα πρέπει να προσπαθούν να διατηρούν μια άριστη στοματική κατάσταση του στόματος και των δοντιών τους.

Το βούρτσισμα των δοντιών θα πρέπει να ξεκινά όταν εμφανίζεται το πρώτο δοντάκι του παιδιού. Στην πραγματικότητα, ακόμη και πριν την εμφάνιση δοντιών θα πρέπει ο γονιός να καθαρίζει τα ούλα του μωρού του. Οι Παιδοδοντίατροι συμβουλεύουν τους γονείς να χρησιμοποιούν ένα βρεγμένο κομμάτι ύφασμα για να καθαρίζουν τα ούλα του παιδιού τους δύο φορές την ημέρα, μετά το φαγητό.

Με το που εμφανιστεί το πρώτο δόντι, οι γονείς πρέπει να αγοράσουν μια οδοντόβουρτσα, ειδική για παιδιά. Οι οδοντόβουρτσες για παιδιά είναι διαφορετικές από εκείνες των ενηλίκων. Οι τρίχες της βούρτσας είναι πιο μαλακές και το χερούλι της πιο χοντρό. Ο γονιός πρέπει να βουρτσίζει τα δόντια του παιδιού δυο φορές την ημέρα. Η οδοντόπαστα θα πρέπει να είναι φθοριούχος.

Επικοινωνήστε με τον Παιδοδοντίατρο για την ακριβή ποσότητα οδοντόπαστας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.