Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Αποκριάτικοι προορισμοί σε όλη την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γνωστά έθιμα και παραδόσεις για να διαλέξετε.

Φυσικά και το Πατρινό Καρναβάλι είναι το πιο φημισμένο στην Ελλάδα αλλά αν έχετε ήδη βρεθεί εκεί ή θέλετε να περάσετε διαφορετικές Απόκριες μπορείτε να το κάνετε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Με καλή διάθεση και όρεξη για νέες εμπειρίες μπορείτε να διαλέξετε τον δικό σας «αποκριάτικο προορισμό» από το βορρά ως το νότο της χώρας…

Ξάνθη



Ένα επίσης από τα πιο γνωστά καρναβάλια της Ελλάδας. Εκεί αναβιώνει το έθιμο «Το κάψιμο του Τζάρου», ένα κατασκευασμένο ανθρώπινο ομοίωμα, τοποθετημένο πάνω σε πουρνάρια, που καίγεται και «ξορκίζει το κακό». Πολλοί χαρακτηρίζουν το Καρναβάλι της Ξάνθης ως εναλλακτικό και χωρίς αμφιβολία θα δείτε την συμμετοχή πολλών φοιτητών. Το γλέντι κρατάει μέχρι το πρωί και σίγουρα θα σας αφήσει μια μοναδική ανάμνηση.

Ρέθυμνο



Το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι είναι πλέον ένας θεσμός με πιστούς οπαδούς. Με την τελετή έναρξης στο Ενετικό Λιμάνι δίνεται το σύνθημα και ακολουθούν πολλές εκδηλώσεις, το κυνήγι του θησαυρού και οι παραδοσιακές καντάδες! Αποκορύφωμα η παρέλαση των αρμάτων και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Ιωάννινα



Το έθιμο των Τζαμάλων θα δει κανείς αν βρεθεί Απόκριες στα Ιωάννινα. Οι αποκριάτικες φωτιές, ανάβουν σε διάφορες συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων το βράδυ της τελευταίας Κυριακής και αποτελούν ένα πολύ παλιό έθιμο που αναβιώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια με μικρούς και μεγάλους να βγαίνουν στους δρόμους και να συμμετέχουν σε αυτό.

Νάουσα



Σίγουρα θα έχετε ακούσει το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες» που κάνει τις Απόκριες στη Νάουσα ξεχωριστές. Υπό τους ήχους του νταουλιού και του ζουρνά, ένα μπουλούκι με «γενίτσαρους» περιφέρεται στους δρόμους της πόλης στο οποίο ενσωματώνονται σταδιακά και οι μπούλες με μια «μεγαλειώδη» πομπή από ανθρώπους όλων των ηλικιών που συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου.

Άμφισσα



Αν βρεθείτε στην Άμφισσα τις Απόκριες θα γνωρίσετε το έθιμο με το θρύλο του «στοιχειού». Το «στοιχειό» περνάει από τις συνοικίες και μαζί ακολουθούν εκατοντάδες μεταμφιεσμένοι. Γενικότερα οι θρύλοι για τα «στοιχειά» είχαν μεγάλη διάδοση στην περιοχή.

Κως

Ένα έθιμο που διατηρείται πάνω από μισό αιώνα στο νησί της Κω είναι οι «καμουζέλες». Μασκαράδες βαμμένοι με κάρβουνα και φορώντας πολύχρωμες υφαντές κουβέρτες γυρνούν στους δρόμους και δίνουν μια εύθυμη νότα παρασύροντας και τους επισκέπτες. Επιπλέον η Κως είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσετε...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.