Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για τη δημοσιογράφο Αγγελική Χατζηδημητρίου που έμεινε ανάπηρη μετά από ξυλοδαρμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, ήρθε η δικαίωση για τη δημοσιογράφο Αγγελική Χατζηδημητρίου, η οποία τον Απρίλιο του 2006, πηγαίνοντας στη δουλειά της για να καλύψει φωτιά που είχε ξεσπάσει στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο, ξυλοκοπήθηκε από τον σεκιουριτά του εργοστασίου με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κακώσεις που την καταδίκασαν να ζει σε αναπηρική καρέκλα.



Τελικά η Δικαιοσύνη, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Αγγελική δικαιούται αποζημίωση που με τους νόμιμους τόκους μπορεί να προσεγγίσει το 1,6 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η δημοσιογράφος μετά το περιστατικό ζει με το σύνδρομο «locked in», όπου ο ασθενής έχει συνείδηση και αντιλαμβάνεται, αλλά είναι «κλειδωμένος» σε ένα παράλυτο σώμα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας αίτηση αναίρεσης του Γενικού Νοσοκομείου της Χίου, επικύρωσε την εφετειακή απόφαση και έκανε δεκτή εν μέρει την αναγνωριστική αγωγή που είχε υποβάλει ο σύζυγος της δημοσιογράφου, επιδικάζοντας αποζημίωση 500.000 ευρώ για την αναπηρία που της ακύρωσε την κοινωνική και επαγγελματική ζωή και ισάριθμο ποσό για την ηθική της βλάβη, την απίστευτη ταλαιπωρία και τον ψυχικό πόνο που βιώνει τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η ποινική Δικαιοσύνη ενώ πρωτόδικα είχε καταδικάσει τρεις, τον σεκιουριτά κι ένα γιατρό χειρουργό σε 8μηνη φυλάκιση με αναστολή τον καθένα και σε 18μηνη φυλάκιση τον παθολόγο του νοσοκομείου, δευτεροβαθμίως απάλλαξε τον τελευταίο, κρίνοντας ότι είχε δώσει σωστές οδηγίες για νευρολογικές εξετάσεις που όμως καθυστέρησαν με ευθύνη άλλων.

Αντίθετα, η διοικητική Δικαιοσύνη, έκρινε ότι δεν δεσμεύεται από την απαλλαγή του παθολόγου, εντοπίζοντας σειρά παραλείψεων, καθυστερήσεων, κ.α που σε κάθε περίπτωση στοιχειοθετούν αντικειμενικές ευθύνες του νοσοκομείου προς αποζημίωση.


Πηγή: http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.