Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ένα «κάθετο δάσος» θα υψωθεί στη Λωζάνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα κατασκευαστεί ένας «πράσινος» ουρανοξύστης γεμάτος θάμνους και φυτά.

Ένα «κάθετο δάσος» θα υψωθεί το 2017 στον ουρανό της Λωζάνης στην Ελβετία, καθώς το ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Stefano Boeri Architetti κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό.

Πρόκειται για έναν κυριολεκτικά πράσινο ουρανοξύστη, καθώς καλύπτεται από θάμνους και φυτά, προσθέτοντας περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, σε μια επιφάνεια ύψους 117 μέτρων!

Το όνομα του ουρανοξύστη είναι «La Tour des Cedres» (Ο πύργος των κέδρων), καθώς θα φυτευτούν πάνω από 100 κέδροι κατά την κατασκευή του.

Τα φυτά θα δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα για τους κατοίκους του ουρανοξύστη που θα καταλύσουν τα πολυτελή διαμερίσματα και γραφεία, τα οποία θα διαθέτουν ξύλινες βεράντες.

Σύμφωνα με τη θεωρία του αρχιτέκτονα, είναι ότι η βλάστηση θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, θα ρυθμίζει τα επίπεδα της θερμοκρασίας καθώς κι αυτά του θορύβου στο εσωτερικό των διαμερισμάτων.

Το κάθετο αυτό «δάσος» θα είναι το τρίτο που σχεδιάζει ο Ιταλός Stefano Boer, μετά το «Bosco Verticale», δύο αντίστοιχα κτίρια γεμάτα φυτά που κατασκευάστηκαν στο Μιλάνο.






























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.