Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η Ινδία δημιούργησε... "No Selfie Zones"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι selfies έχουν αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνες, με σημαντικό αριθμό ανθρώπων να έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2015 στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία. Πολλές χώρες δίνουν οδηγίες στους πολίτες τους και τους τουρίστες για το τι πρέπει να προσέχουν.

H αστυνομία στο Μουμπάι της Ινδίας δημιούργησε σε κεντρικές τουριστικές περιοχές της πόλης, σημεία στα οποία απαγορεύεται η λήψη selfie φωτογραφιών καθώς είναι επικίνδυνες. Οι λεγόμενες «No Selfie Zones», έχουν ειδικές πινακίδες που ειδοποιούν ντόπιους και τουρίστες να μην τραβούν selfie φωτογραφίες.

Οι ενέργειες της αστυνομίας έρχονται μετά τον πνιγμό 18χρονης η οποία επιχειρούσε μαζί με 2 φίλες της να τραβήξουν μια selfie κοντά στη θάλασσα. Οι δυο κοπέλες κατάφεραν να σωθούν από έναν περαστικό, όμως όχι και η 18χρονη.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο σκοτώθηκε στο Taj Mahal, μια τουρίστρια προσπαθώντας να βγάλει selfie φωτογραφία, με αποτέλεσμα να απαγορευτούν selfies και selfie sticks.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ειδική καμπάνια για να προειδοποιήσει τους νέους σε ποια σημεία πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όλο και περισσότερα τουριστικά σημεία απαγορεύουν στους τουρίστες τα selfie sticks.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.