Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η βρετανική συνοικία της νόμιμης πορνείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ιστορία μιας μητέρας, πρώην ναρκομανούς, που δουλεύει εκεί για τα προς το ζην - Δείτε τις φωτογραφίες.

Εδώ και έναν χρόνο στη συνοικία Holbeck του Leeds, στη Βρετανία, λειτουργεί η πρώτη νόμιμη συνοικία με τα «κόκκινα φώτα». Αυτό σημαίνει πως δίνεται η άδεια σε γυναίκες να παρέχουν τις- σεξουαλικές- υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένες περιοχές χωρίς να φοβούνται τη σύλληψη, για συγκεκριμένες ώρες και εφόσον ακολουθούν σαφείς κανόνες.

Το σχέδιο τίθεται ωστόσο εν αμφιβόλω μόλις τρεις εβδομάδες μετά την απόφαση «μονιμοποίησής» του, μετά τον εντοπισμό της 21χρονης εκδιδόμενης Daria Pionko νεκρής, γεγονός που αναζωπύρωσε τα ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ιδέας.



Η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror πέρασε μια νύχτα στην περιοχή αυτή διαπιστώνοντας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, πως υπάρχουν μητέρες που κάνουν σε στο δρόμο για 30 λίρες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές ανάγκες του σπιτιού τους.



Στα σοκάκια της γειτονιάς αυτής, που γίνεται «ζώνη νόμιμης πορνείας» από τις 7 το απόγευμα έως τις 7 το πρωί, γυναίκες περιμένουν τους «τακτικούς» πελάτες τους, συνήθως σε διερχόμενα αυτοκίνητα.



Η εφημερίδα συνάντησε εκεί την Kirsty και την Catherine αλλά και τρεις νεότερες γυναίκες, που είπαν πως είναι από την Ουγγαρία. Η «δουλειά» κλείνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, τα κορίτσια εξαφανίζονται και ορισμένα δεν επέστρεψαν έως το ξημέρωμα. Άλλα εμφανίστηκαν λίγες ώρες αργότερα να περπατούν και πάλι στο ίδιο πεζοδρόμιο.

Στα αυτοκίνητα που κάνουν κύκλους στους ίδιους δρόμους ξανά και ξανά επιβαίνουν είτε πελάτες, είτε οδηγοί που δεν αποφασίζουν να σταματήσουν είτε εθελοντές που δίνουν στις γυναίκες προφυλακτικά ή τις βοηθούν αν αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμών ή βρίσκονται σε φάση αποτοξίνωσης.



Την περιοχή περιπολούν αστυνομικές δυνάμεις με οχήματα αλλά και με πεζές περιπολίες.

Πολλές από τις γυναίκες ήταν ξένες, πιθανώς από την ανατολική Ευρώπη, και δεν μιλούσαν αγγλικά ή μιλούσαν με προφορά. Ωστόσο η 40χρονη Catherine είναι ντόπια, ζει στο Leeds και έχει δύο έφηβους γιους. Όπως είπε στην εφημερίδα, δουλεύει στο Holbeck τα τελευταία 15-20 χρόνια και η νέα «ζώνη εργασίας» διευκολύνει τη δουλειά της.

«Μας επιτρέπεται να δουλεύουμε και έχουμε περισσότερη προστασία από την αστυνομία», εξηγεί ενώ εξομολογείται πως οι γιοι της δεν γνωρίζουν τι δουλειά κάνει. «Πρωτοήρθα εδώ με ένα άλλο κορίτσι πριν από περίπου 18 χρόνια, για να την προσέχω, καθώς ήταν πολύ μικρή, 18 ή 19 χρόνων. Ζούσαμε μαζί, έβλεπα σε ποια αυτοκίνητα έμπαινε και την πρόσεχα. Μια νύχτα ένας άνδρας πρότεινε και σε μένα λεφτά και δέχθηκα να κάνω αυτό που ζήτησε. Είδα πόσα λεφτά έβγαζε η φίλη μου κι αυτό με τράβηξε».



Όπως λέει, μπορεί να βγάλει από 100 έως 200 λίρες, ανάλογα τις ώρες που βγαίνει στο πεζοδρόμιο.

«Μπορεί να έχω τρεις με πέντε πελάτες. Δεν μπαίνω σε αυτοκίνητο για λιγότερο από 20 λίρες», προσθέτει.

Παρουσιάζει τη δουλειά της σαν κάτι πολύ απλό και εύκολο αλλά λέει πως κάποιες φορές μπορεί να στέκεται ώρες και να μη βγάλει τίποτα. «Από εδώ είναι το μόνο μου εισόδημα με εξαίρεση 160 λίρες που λαμβάνω επίδομα, κάθε δύο εβδομάδες», εξηγεί.

Συνήθως το σεξ γίνεται σε σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά όχι πάντα, περιγράφει. «Εμπιστεύομαι το ένστικτό μου για να δεχθώ ή όχι να πάω στο σπίτι κάποιου. Δεν έχω μέρος να πηγαίνω τους πελάτες, στο σπίτι μου είναι τα παιδιά μου».



Όπως εξηγεί, ήταν εθισμένη στο κρακ και την ηρωίνη αλλά έχει πια απαλλαγεί από τα ναρκωτικά. Πριν τη δουλειά αυτή δούλευε σε ρεσεψιόν αλλά η χρήση ναρκωτικών έκανε τη ζωή της να πάρει άλλη τροπή.

«Πολλά από τα κορίτσια κάνουν χρήση, αυτό τις καθοδηγεί», προσθέτει και σημειώνει πως ο φόβος κυριαρχεί μετά τον φόνο της Daria. «Ήταν τρομερό», καταλήγει.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.