Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Στο κυρίως ταμπλό του Australian Open η Σάκκαρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το έκανε ξανά! Λίγους μήνες μετά από την τεράστια επιτυχία του US Open, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε και πάλι τρεις αγώνες προκριματικών, για να μπει στο κυρίως ταμπλό του Australian Open! Η 20χρονη Ελληνίδα πέτυχε την ευκολότερη νίκη της στον 3ο προκριματικό γύρο της Μελβούρνης και σφράγισε μια σπουδαία πρόκριση, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες για μια ακόμα φορά!




Αφού πέτυχε δύο δύσκολες νίκες στους πρώτους δύο γύρους του προκριματικού ταμπλό της Μελβούρνης (κέρδισε τις Cagla Buyukakcay και Elise Mertensεπιστρέφοντας και στα δύο ματς από σετ πίσω), η Μαρία Σάκκαρη πήρε την ευκολότερη νίκη της στον 3ο προκριματικό γύρο, επικρατώντας της Lin Zhu με 6-3, 6-2.

Η 20χρονη Ελληνίδα έπαιξε εντυπωσιακό τένις, ήταν σταθερή, επέβαλε τον δικό της ρυθμό στον αγώνα και η ψυχραιμία της άγγιζε επίπεδα μιας μεγάλης και πολύ έμπειρης παίκτριας. Σε καμία περίπτωση δε θύμιζε παίκτρια που αγωνίζεται για πρώτη φορά στο τουρνουά της Μελβούρνης και που παίζει μόλις για δεύτερη φορά συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση.

Με το καλημέρα η Μαρία έδειξε πως θα έχει το πάνω χέρι σε αυτή την αναμέτρηση, καθώς πήρε τα πρώτα δύο games και έκανε το 2-0. Η 21χρονη Zhu, η οποία είναι στο Νο181 του κόσμου, αλλά έχει περάσει και από το Νο107, δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά την Ελληνίδα τενίστρια, που διατήρησε το προβάδισμά της χάρη στο σερβίς της μέχρι το τέλος του σετ και με νέο break στο 9ο game έκανε το 6-3.

Ακόμα δυνατότερη έδειχνε στο 2ο σετ η Μαρία, που προφανώς είχε και λιγότερη πίεση στο μέρος της. Κέρδισε τους 12 από τους 16 πρώτους πόντους του σετ και προηγήθηκε με 3-0, ενώ στη συνέχεια έσβησε μερικά game points, για να κάνει νέο break και να φτάσει να προηγείται μέχρι και με 4-0, 40-15, στο δικό της σερβίς.

Από το πουθενά ήρθαν μερικοί συνεχόμενοι πόντοι από την Κινέζα, που απείλησε μετά από πολύ ώρα το σερβίς της Μαρίας και αξιοποίησε το πρώτο της break point σε ολόκληρο τον αγώνα, για να μειώσει σε 4-1 και να μείνει "ζωντανή" στο τουρνουά. Στο επόμενο game η Zhu έσωσε τρία break points για να μειώσει κι άλλο, σε 4-2.

Στο 7ο game η Σάκκαρη σταμάτησε αυτό το μικρό, αλλά πολύ επικίνδυνο σερί της αντιπάλου της, κρατώντας το σερβίς της για το 5-2. Αργότερα, πίεσε περισσότερο την Κινέζα, που δεν πήρε κανέναν πόντο στο game που σέρβιρε για να παραμείνει στο τουρνουά, με αποτέλεσμα η Μαρία να ολοκληρώσει τον μεγάλο θρίαμβό της με love game, έπειτα από 76 λεπτά στο court. Ήταν η ευκολότερη νίκη της, σε αυτό το γεμάτο τριήμερο των προκριματικών της Μελβούρνης.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια τελείωσε τον αγώνα με 8 winners και 10 αβίαστα λάθη, πραγματοποιώντας ένα μεστό ματς, ενώ έχασε το σερβίς της μόνο μια φορά σήμερα, επιτρέποντας και μόνο ένα break point στην Zhu. Η Κινέζα πέτυχε 19 winners, είχε όμως και 35 αβίαστα λάθη. Η Μαρία κέρδισε τους 64 από τους 106 πόντους της συνάντησης (64-42).

Με αυτή τη φανταστική εβδομάδα, η Σάκκαρη σφράγισε ακόμα μια σπουδαία πρόκριση σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης. Έκανε το δύο στα δύο μετά από το US Open και πέτυχε κάτι που ελάχιστες τενίστριες έχουν καταφέρει στην καριέρα τους.

Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του Australian Open μετά από τρία χρόνια και την Λένα Δανιηλίδου, που είχε φτάσει στον 2ο γύρο της διοργάνωσης του 2013 και είχε ηττηθεί από την (μετ' έπειτα πρωταθλήτρια) Victoria Azarenka.

Η επιτυχία της έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς αναμένεται να βελτιώσει κι άλλο το career high της. Αυτή τη στιγμή η 20χρονη Μαρία βρίσκεται στο Νο170 του κόσμου και μετά το τέλος του Australian Open αναμένεται να βρίσκεται για πρώτη φορά εντός του Top160. Αν φυσικά πετύχει νίκη και στο κυρίως ταμπλό, η θέση της θα βελτιωθεί κατά πολύ περισσότερο.

Όσον αφορά την αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam, θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της ημέρας.

Οι πιθανές αντίπαλοι της Ελληνίδας:Simona Halep (Νο2), Petra Kvitova (No6), Carla Suarez Navarro (No12), Roberta Vinci (No15), Sloane Stephens (No26), Samantha Stosur (No27), Lara Arruabarrena (No89), Klara Koukalova (No98), Donna Vekic (No102), Jarmila Wolfe (No110), καθώς και μια από το προκριματικό ταμπλό (δύο qualifiers θα παίξουν μεταξύ τους), το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.