Σάββατο 5 Απριλίου 2014

«Μία ανοιχτή γενιά στην ανοικτή διακυβέρνηση»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδήλωση με τη συμμετοχή μαθητών Α' Λυκείου από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας.

Εκδήλωση διαλόγου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 7 Απριλίου, το πρωί στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, με θέμα «μία ανοιχτή γενιά στην ανοικτή διακυβέρνηση», με τη συμμετοχή μαθητών της Α' Λυκείου από σχολεία της Αττικής, την οποία διοργανώνουν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας.

Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ανοικτή διακυβέρνηση, τα οφέλη που προκύπτουν στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και η συζήτηση πάνω στις προτάσεις και τις προσδοκίες των μαθητών, ώστε να αναδειχτεί και να ενισχυθεί ο ρόλος τους ως ενεργοί πολίτες.

Ο διάλογος θα ξεκινήσει με τις παρουσιάσεις των ειδικών σε θέματα «εκπαίδευσης & διαδικτύου», Άσπας Τσαμαδή και Μιχάλη Βαφόπουλου, ενώ παρέμβαση θα κάνουν η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε.Χριστοφιλοπούλου και ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου.

Οι βασικοί τομείς προβληματισμού και διαλόγου αφορούν:

- στην ενίσχυση της ακεραιότητας και της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα,
- στη συμμετοχή των νέων στη διαβούλευση δημόσιων πολιτικών, ιδιαίτερα μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων,
- στη βελτίωση των δημοσίων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους νέους,
- στην ελεύθερη πρόσβαση και την αξιοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων και
- στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας και ενημέρωσης των μαθητών, έχει ήδη αποσταλεί και παρουσιαστεί σχετικό υλικό σε όλα τα Λύκεια της χώρας, στο μάθημα Πολιτική Παιδεία, ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί, στα σχολεία, σειρά ομιλιών και συζητήσεων σχετικά με την προώθηση της διαφάνειας, την ενδυνάμωση των πολιτών και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη διακυβέρνηση.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.