Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων ζητά ένταξη στο "Εξωστρέφεια ΙΙ" για 881 επιχειρήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατά την αξιολόγησή τους οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις συγκέντρωσαν βαθμό πάνω από το 50% του άριστα.

Πανελλαδικά περίπου 300 επιχειρήσεις θα παραμείνουν εκτός του προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα ΙΙ», παρότι συγκέντρωσαν σχετικά καλή βαθμολογία κατά την αξιολόγησή τους και ενώ υπάρχουν επιπλέον διαθέσιμα ποσά για χρηματοδότηση.

Με αφετηρία αυτή τη διαπίστωση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς, επαναλαμβάνει το αίτημα του ΣΕΒΕ για ένταξη στο πρόγραμμα όλων των επιχειρήσεων, οι οποίες κατά την αξιολόγηση συγκέντρωσαν βαθμό μεγαλύτερο του 50% του άριστα.

Σε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, ο κ.Λακασάς αναφέρει ότι με αρχική απαιτούμενη δημόσια δαπάνη σχεδόν διπλάσια από τη διαθέσιμη (30 εκατομμύρια ευρώ) και μετά την ολοκλήρωση του έργου της αξιολόγησης των προτάσεων και των περικοπών σε διάφορα στάδια της διαδικασίας:

«Διαπιστώθηκε ότι υφίσταται ανάγκη εσωτερικής ανακατανομής των προβλεπόμενων ποσών ανά ΠΕΠ και μέγεθος επιχείρησης, ώστε στις περιπτώσεις που περισσεύουν χρήματα, αυτά να διατεθούν για άλλες όπου οι προβλεπόμενοι πόροι δεν επαρκούν».

Το θέμα αυτό έχει, σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδίως για τις περιφέρειες της Αττικής και της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την αρχική κατανομή ανά Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) και τις ανάγκες που προέκυψαν από την αξιολόγηση, με βάση εισαγωγής το 50, προκύπτει μια διαφορά για επιπλέον συνολικά ποσό των 8,24 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι με βάση εισαγωγής το 50 και τη δέσμευση των επιπλέον 8,24 εκατομμυρίων θα ενταχθούν 881 επιχειρήσεις, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα μείνουν εκτός περίπου 300 επιχειρήσεις πανελλαδικά.

Ο ΣΕΒΕ ζητά τις άμεσες ενέργειες του υπουργείου για την υπερδέσμευση του προγράμματος και την ένταξη στο πρόγραμμα Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα ΙΙ όλων των επιχειρήσεων, οι οποίες κατά την αξιολόγηση συγκέντρωσαν βαθμό μεγαλύτερο του 50% του άριστα (881 επιχειρήσεις πανελλαδικά).

Επιπρόσθετα, προτείνει εκ νέου τη μετατροπή του προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα» σε ανοιχτό πρόγραμμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.