Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ένα... χορευτικό Google doodle για τον θρυλικό Φράνκι Μάνινγκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα... άκρως χορευτικό doodle στον Φράνκι Μάνινγκ (Frankie Manning), τον θρυλικό χορευτή και χορογράφο που θεωρείται “πατέρας” του Lindy Hop, αφιερώνει το Google σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 102 ετών από τη γέννησή του.

Ένα... χορευτικό Google doodle για τον θρυλικό Φράνκι Μάνινγκ - ΒΙΝΤΕΟ

Γεννημένος στο Τζάκσονβιλ της Φλόριδα στις 26 Μαΐου του 1914, μετακόμισε στο Χάρλεμ σε ηλικία μόλις τριών ετών με τη μητέρα του, η οποία ήταν επίσης χορεύτρια. Ο Μάνινγκ ξεκίνησε να χορεύει από μικρό παιδί. Τα πρώτα του ερεθίσματα, τα έλαβε τα καλοκαίρια στη Νότια Καρολίνα, Οι αγρότες συνήθιζαν να συγκεντρώνονται τα βράδια και να παίζουν μουσική, με τη γιαγιά του χορευτή να τον παροτρύνει να χορέψει.

Δείτε το βίντεο:



Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε μαθήματα στο Renaissance Ballroom το 1927, έπειτα από πρόσκληση της μητέρας του, να τον βοηθήσει με τη διακόσμηση της αίθουσας χορού για το Χάλογουιν. Έβλεπε για πρώτη φορά από τον εξώστη τη μητέρα να χορεύει φόξτροτ και βαλς. Όταν όμως χόρεψε μαζί της, εκείνη του είπε: "Δεν θα γίνει ποτέ χορευτής, γιατί είσαι πολύ σφιγμένος".

Ο Μάνινγκ ήταν ο επίσημος χορογράφος του χιπ χοπ σχήματος Whitey's Lindy Hoppers, ενώ παράλληλα χόρευε με παρτερνέρ τη Νόρμα Μίλερ, που είχε τη φήμη της βασίλισσας του Σουίγνκ. Μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, δημιούργησε ένα χορευτικό γκρουπ, τους Κονγκαρούς, οι οποίοι και εμφανίζονταν επί σκηνής ως το 1955.

Τριάντα χρόνια αργότερα, θα ξεκινούσε μια περιοδεία σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να εμπνεύσει και να διδάξει χορό. Πέθανε στις 27 Απριλίου του 2009, σε ηλικία 94 ετών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.