Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Μία 60χρονη δίνει μάχη για να γεννήσει το παιδί… της νεκρής κόρης της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητά τα κατεψυγμένα ωάρια του παιδιού της.
Μια 60χρονη γυναίκα θέλει να χρησιμοποιήσει τα κατεψυγμένα ωάρια της νεκρής κόρης της για να γεννήσει το δικό της εγγόνι και απευθύνει έκκληση στους δικαστές να της επιτρέψουν να εκπληρώσει την επιθυμία της για το πολύ αγαπημένο και μοναδικό παιδί της. Η κόρη της γυναίκας πέθανε από καρκίνο το 2011.

Από τότε, κι αφού έχασε την αγωγή που κατέθεσε, έκανε έφεση για να της επιτραπεί να χρησιμοποιήσει τα κατεψυγμένα ωάρια της κόρης της και να αποκτήσει τα εγγόνια που τόσο θέλει.

Οι γονείς ξεκίνησαν τις νομικές διαδικασίες όταν μια ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή αρνήθηκε να τους δώσει την άδεια να πάρουν τα ωάρια της κόρης τους σε μια κλινική θεραπείας γονιμότητας στην Αμερική για να χρησιμοποιηθούν με σπέρμα δότη. Η Αρχή Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας αρνήθηκε να τους δώσει τα ωάρια, καθώς η 28χρονη κόρη τους δεν είχε υπογράψει για να δώσει γραπτή συγκατάθεσή της πριν πεθάνει.

Οι δύο γονείς, τώρα, παλεύουν να τους δοθεί το δικαίωμα να πάρουν τα ωάρια του παιδιού τους και να χρησιμοποιήσουν σπέρμα δότη για να αποκτήσουν τα εγγόνια που τόσο επιθυμούν. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι η επιθυμία τους να κρατήσουν κάτι ζωντανό από την κόρη τους που έφυγε τόσο ξαφνικά και απροσδόκητα από τη ζωή.

Ωστόσο η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι δεν είναι σαφές τι θα ήθελε η θανούσα να κάνει μετά το θάνατό της οπότε δεν μπορεί να δοθεί το δικαίωμα στους γονείς της να πάρουν τα κατεψυγμένα ωάρια της. Επιπλέον δεν προκύπτει από πουθενά ότι η 28χρονη θα επιθυμούσε να αποκτηθούν παιδιά με τα ωάρια της ακόμη κι αν εκείνη πέθαινε.

Τώρα αναμένεται μια απόφαση που θα δίνει λύση ανάμεσα στην Αρχή και το ζευγάρι που θέλει τα ωάρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.