Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Πόσο άλλαξαν οι τάσεις της γυναικείας ομορφιάς στη Συρία μέσα σε 100 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τα έντονα κραγιόν στη μαύρη μαντίλα.

Η σειρά με τα βίντεο «100 χρόνια ομορφιάς» αυτή τη φορά κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες από τη Συρία και παρουσιάζει πόσο άλλαξαν οι τάσεις της γυναικείας ομορφιάς μέσα σε έναν αιώνα.

Η Daily Mail δημοσιεύει το βίντεο του Cut.com με τις αλλαγές που σημειώθηκαν ανά δεκαετία, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά είναι το πρώτο ανάλογο βίντεο στο οποίο οι δημιουργοί έχουν βάλει και μία πολιτική χροιά στο τέλος του.

Μάλιστα στήριξαν το κλιπ που έφτιαξαν, σε έρευνα που οι ίδιο έκαναν, με βάση το τι επηρέαζε τη χώρα κάθε δεκαετία και πώς αντικατοπτριζόταν αυτό στο στυλ της γυναίκας. Η περιγραφή ξεκινά από το 1910 και οι εμφανίσεις που παρουσιάζονται στο βίντεο βασίζονται σε εικόνες διάσημων γυναικών από τη Συρία. Η πρώτη εμφάνιση για παράδειγμα το 1910 είναι προφανώς εμπνευσμένη από μια καρτ ποστάλ της εποχής. Η γυναίκα φορά ένα γκρι μαντήλι κι έχει ένα συντηρητικό χτένισμα.

Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο οι δυτικές χώρες έκαναν μια αποστολή για να αποικίσουν σε περιοχές της Μέσης Ανατολής ώστε να αξιοποιήσουν τους φυσικούς της πόρους. Μία από αυτές είναι η Γαλλία, καθώς η Συρία έγινε αποικία της τη δεκαετία του ’30 και θεωρείται ότι άφησε το στίγμα της, ενώ υπήρχε και «βομβαρδισμός» από δυτικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό αποτυπώνεται και στις Σύριες της εποχής και τις τάσεις ομορφιάς τους.

Οι επόμενες δεκαετίες είναι εμπνευσμένες από άλλα γυναικεία πρόσωπα της εποχής όπως μια γνωστή τραγουδίστρια, κόρη μιας οικογένειας πολέμιας της γαλλικής κυριαρχίας η οποία αποτέλεσε έμπνευση και για το πρόσωπο που προβάλλεται στη δεκαετία του '40. Για τη δεκαετία του 1950 επιλέχθηκε το πρότυπο ομορφιάς της 18χρονης Layla Tibriz Touma η οποία ξεχώρισε ως «Βασίλισσα της Ομορφιάς» το 1952.

Την επόμενη δεκαετία, η Συρία όπως και άλλες χώρες αντιδρούσαν μέσω καλλιτεχνικών κινημάτων στα οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων η μυθιστοριογράφος Ghada al-Samman που αποτέλεσε το πρόσωπο έμπνευσης για την επόμενη δεκαετία.

Από τα τέλη της δεκαετίας του '70 και έπειτα η ηθοποιός Muna Wassef ήταν η υψηλότερα αμοιβόμενη αραβόφωνη ηθοποιός στον κόσμο οπότε είναι αναμενόμενο να είναι το πρότυπο γυναικείας ομορφιάς που επιλέχθηκε για τη δεκαετία του ’80 στο βίντεο. Η ηθοποιός Fadwa Soliman, η οποία υπήρξε μια από τις αντιπάλους της κυβέρνησης Άσαντ, χρησιμοποιήθηκε για τη δεκαετία του 2000, ενώ το βίντεο κλείνει με το πολιτικό μήνυμα και μια γυναίκα να φοράει μια μαύρη κλειστή μαντίλα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο...




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.