Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Τετράωρες διακοπές ρεύματος κατά της ενεργειακής κρίσης στη Βενεζουέλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Σε τετράωρες καθημερινές διακοπές ρεύματος προχωρά από την επόμενη εβδομάδα η Βενεζουέλα για να αντιμετωπίσει τη ολοένα επιδεινούμενη ενεργειακή κρίση.

Οι διακοπές, σύμφωνα με το BBC, θα διαρκέσουν 40 ημέρες καθώς η χώρα δοκιμάζεται από σφοδρή ξηρασία που περιορίζει την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι το τελευταίο πλήγμα στην οικονομία της Βενεζουέλας η οποία έχει πληγεί από την κάθετη πτώση της τιμής του πετρελαίου, που αποτελεί το βασικό εξαγωγικό της προϊόν.

Η κύρια ζυθοποιεία της χώρας, η Polar, ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή επειδή δεν έχει δολάρια για να αγοράσει πρώτες ύλες από το εξωτερικό. Σύμφωνα με την εταιρεία, που παράγει το 80% της μπύρας της χώρας, περίπου 10.000 εργαζόμενοι θα επηρεαστούν από τη κίνηση αυτή.

Ανακοινώνοντας χθες τους περιορισμούς αυτούς στην κατανάλωση ρεύματος, ο υπουργός Ενέργειας Luis Motta Dominguez διευκρίνισε πως οι ώρες των διακοπών θα δημοσιεύονται καθημερινά στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες των υπουργείων.

Η ενεργειακή κρίση που ταλανίζει τη Βενεζουέλα επιδεινώθηκε φέτος και τον Φεβρουάριο δόθηκε εντολή στα εμπορικά κέντρα να περιορίσουν τις ώρες λειτουργίας τους και να παράγουν τη δική τους ενέργεια.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει κατηγορήσει την επιχειρηματική ελίτ της χώρας πως συμμαχεί με τις ΗΠΑ για να καταστρέψει την οικονομία ενώ έχει στραφεί και κατά του προέδρου της Polar, Lorenzo Mendoza, υποστηρίζοντας πως σχετίζεται με την αντιπολίτευση που πλέον έχει την πλειοψηφία στη βουλή της χώρας και είναι εναντίον του.

Πολλοί επιχειρηματίες και πολιτικοί της αντιπολίτευσης αποδίδουν την ενεργειακή κρίση και τις ελλείψεις βασικών αγαθών στη οικονομική κακοδιαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Υποστηρίζουν πως οι αυστηροί έλεγχοι συναλλάγματος που επιβλήθηκαν το 2003 από τον τότε πρόεδρο Ούγκο Τσάβες έκαναν τα πράγματα ακόμα χειρότερα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.