Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πιστοποίηση εργαζομένων στα θαλάσσια μέσα αναψυχής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν έχει συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή.

Από το 2006 το τότε υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έπαψε να δέχεται, προς πιστοποίηση, τα πτυχία από τις ισότιμες σχολές του εξωτερικού για εργασία στα θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Η διαδικασία πιστοποίησης των πτυχίων του εξωτερικού έχει μεταφερθεί στην ΓΓΑ, στο τμήμα προπονητών, η οποία απαίτησε ορισμένες τροποποιήσεις για να εξετάσει την πιστοποίηση.

Ενώ οι απαραίτητες τροποποιήσεις και η κατάθεση των πτυχίων έχουν γίνει από τον Ιούνιο του 2014 η επιτροπή για την πιστοποίηση των πτυχίων δεν έχει ακόμα συνεδριάσει, ενώ βάση νόμου οφείλει να συνεδριάζει κάθε μήνα.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης η περσινή σεζόν είναι ήδη χαμένη, ενώ κινδυνεύει και η φετινή που ξεκινάει το Πάσχα αναφέρουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χαραλαμπίδου, Αμανατίδου και Πάντζας.

Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρουν ότι το πτυχίο προπονητή θαλάσσιου σκι αποκτάται με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Έχοντας αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα θαλάσσιου σκι.

2. Έχοντας πτυχίο από ισότιμη σχολή του εξωτερικού (Αγγλικά, Γερμανία)

3. Έχοντας παρακολουθήσει σεμινάριο προπονητών θαλάσσιου σκι.

Μάλιστα αναφέρουν ότι από τα ΤΕΦΑΑ αποφοιτούν μόλις 2-3 άτομα το χρόνο με τη συγκεκριμένη ειδικότητα, ενώ τα τελευταία 8 χρόνια δεν έχει γίνει κάποια σχολή Προπονητών Θαλασσίου Σκι.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα προγραμματιστεί η προβλεπόμενη από το νόμο επιτροπή ώστε να πιστοποιηθούν τα πτυχία των επαγγελματιών και να λάβουν έγκαιρα τις αντίστοιχες άδειες ώστε να μη χαθεί η φετινή σεζόν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.