Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Μάχη» δίνουν στην Κρήτη για την επιβίωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκάρουν οι αριθμοί της φτώχειας στην Κρήτη, που αποκαλύφθηκαν σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, περίπου 7.500 οικογένειες (16.000 μεμονωμένα άτομα) στο νησί αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Τη θλιβερή πρωτιά κατέχει ο Δήμος Ηρακλείου, με 4.500 οικογένειες (10.000 μεμονωμένα άτομα) να βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και να δίνουν καθημερινά μάχη για την επιβίωση με τη βοήθεια της Εκκλησίας, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου και των εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής. Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη, ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιάννης Βρέντζος και οι υπόλοιποι ομιλητές συμφώνησαν στην ανάγκη χάραξης μιας εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της φτώχειας, ενώ αναφέρθηκαν και στην «τρομακτική ανεπάρκεια των πόρων» για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Η κοινή δράση συμβάλλει αποφασιστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σε οικονομίες που βρίσκονται σε κρίση και δοκιμάζονται όπως η δική μας. Αυτόν τον πολιτισμό, αυτήν την κουλτούρα υποστηρίζουμε» ανέφερε ο κ.Αλιφιεράκης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.