Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Εργαστήρι πολιτών για το μέλλον της πλατείας Βαρβακείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Πεδίο Αγορά».

Λύσεις σε προβλήματα όπως η αισθητική υποβάθμιση, η συγκέντρωση χρηστών ναρκωτικών ουσιών, τα συχνά φαινόμενα παράνομου παρκαρίσματος, η μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ελεύθερου χώρου, καλούνται να αναζητήσουν φορείς και πολίτες στο πλαίσιο του εργαστηρίου πολιτών για το μέλλον της πλατείας Βαρβακείου που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 18:00, στη λαχαναγορά στη Στοά Βαρβακείου.

Το ανοιχτό εργαστήριο πολιτών διοργανώνεται στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Πεδίο Αγορά», ένα εγχείρημα έρευνας και δράσης που αποσκοπεί στην ανάπτυξη, καταγραφή και διάχυση μιας πρότυπης διαδικασίας συμμετοχικού αστικού σχεδιασμού μέσα από την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Το πρότζεκτ συνδιοργανώνουν η εθελοντική ομάδα «Imagine the City», η πλατφόρμα «Συν Αθηνά» του δήμου Αθηναίων και το γραφείο σχεδιαστών «The Switch», με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων. Αποτελεί δε την ελληνική συμμετοχή στο διεθνές δίκτυο «Actors of Urban Change», που παρέχει τεχνογνωσία για συμμετοχικές δράσεις αστικής αναγέννησης, ενώ χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες», που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Εναρκτήρια δράση του εγχειρήματος αποτέλεσε τον περασμένο Δεκέμβριο το πρώτο ανοιχτό εργαστήριο, όπου κάτοικοι, επισκέπτες και φορείς της πλατείας Βαρβακείου κατέγραψαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Στην αυριανή δεύτερη διοργάνωση οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν ιδέες και προτάσεις για την αναβάθμιση του υποβαθμισμένου δημόσιου χώρου. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Βούλγαρης, συνεργάτης της πλατφόρμας «Συν Αθηνά», τις προτάσεις που θα προκύψουν θα τις επεξεργαστούν αρχιτέκτονες, οι οποίοι στη συνέχεια θα καταθέσουν μια τελική πρόταση για την αναβάθμιση της πλατείας στο δήμο Αθηναίων.

Επίσης, μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα εκδοθεί εγχειρίδιο, όπου θα καταγραφεί η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, με στόχο αυτή να αποτελέσει οδηγό για αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.