Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τα νέα στην υπόθεση Γιακουμάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέες μαρτυρίες – σοκ για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τα απίστευτα βασανιστήρια και την ψυχολογική βία που ασκούσαν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Φως στο τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, σπουδαστές αποκάλυψαν πως είχαν δει μελανιές στο σώμα του αδικοχαμένου 20χρονου, ότι η ομάδα των «σκληρών» Κρητικών τον είχε ξυλοκοπήσει άγρια και τον είχε κρεμάσει από το παράθυρο με ένα σεντόνι.

Όμως εκείνος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα σημάδια, ισχυριζόταν πως έπεσε από τις

σκάλες.
Μάρτυρας δήλωσε πως ο πρώην αρχηγός της ομάδας των «σκληρών», που σήμερα είναι στρατιώτης, προκαλούσε τρόμο στον Βαγγέλη, ο οποίος μάλιστα άλλαξε δωμάτιο προσπαθώντας να δώσει τέλος στον εφιάλτη που ζούσε.

Τις μαρτυρίες επιβεβαίωσε ο απόφοιτος της σχολής και φίλος του, Νίκος Δαβρής, που ήρθε από τη Βραζιλία και συμμετείχε συγκλονισμένος στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα:

«Ήρθα για να καταθέσω όλα όσα ξέρω, ήρθα για να πω την αλήθεια για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης και αυτό ακριβώς έκανα. Είπα όλα όσα γνώριζα για τις δύσκολες ώρες που είχε περάσει στη σχολή. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη λύπη μου», δήλωσε.

------------------

Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες του Βαγγέλη με τη μητέρα και την αδερφή του

Αναζητούνται απαντήσεις στην οικογένεια Γιακουμάκη.

Είχε ο Βαγγέλης κάποια πρόσφατη ερωτική απογοήτευση ή σχέση που τον φόρτιζε ψυχολογικά; Αισθανόταν πιεσμένος από τη συμπεριφορά συμφοιτητών απέναντί του; Τον προβλημάτιζε κάτι σχετικά με τα μαθήματα και τη φοίτηση στη σχολή; Σας εκμυστηρεύτηκε κάποιο θέμα που τον απασχολούσε έντονα; Στις συνομιλίες (μητέρα και αδερφή) που είχατε μαζί του την προηγούμενη μέρα, σας είπε κάτι το οποίο σήμερα έχει σημασία και σχετίζεται με προηγούμενα ερωτήματα;

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα των ερωτημάτων που συμπεριλαμβάνονται στο ειδικό «ερωτηματολόγιο», το οποίο έχουν γράψει αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αναζητώντας απαντήσεις από τα μέλη της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τη μητέρα, τον πατέρα, την αδερφή και το μικρότερο αδερφό του.

Κατά παραγγελία εξέταση

Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο επισυνάπτεται στο έγγραφο που έστειλαν χθες στους συναδέλφους τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, για την κατά παραγγελία εξέταση των μελών της οικογένειας σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Ευελπιστούν μέσα από τις απαντήσεις που θα λάβουν να βοηθηθούν στις εξελισσόμενες έρευνες αναφορικά με το κίνητρο και την αφορμή που οδήγησαν τον Βαγγέλη στη μοιραία απόφαση. Γνωρίζουν ότι ο άτυχος σπουδαστής το προηγούμενο απόγευμα, μια ημέρα πριν από την εξαφάνισή του, είχε μιλήσει με τη μητέρα του για περίπου 20 λεπτά και με την αδερφή του για 12,5 λεπτά της ώρας. Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση θέλουν να διαπιστώσουν αν ο Βαγγέλης σε αυτές τις συνομιλίες είχε εκμυστηρευτεί κάτι που δίνει απάντηση σε κάποιες από τις ερωτήσεις τους. Θέλουν να δουν ποια θέματα συζητήθηκαν, σε ποιο βαθμό και ένταση.

Ο χρόνος για την κατάθεση των μελών της οικογένειας θα εξαρτηθεί από τους ίδιους, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει και σήμερα.

Σουγιάς χωρίς DNA

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η εξερεύνηση και οι ειδικές εξετάσεις στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ. πάνω στο μοιραίο αναδιπλούμενο σουγιά που χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης για να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Το πόρισμα συμπεριλαμβάνεται σε έκθεση που σήμερα αναμένεται να φθάσει στα χέρια των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ πάνω στο μοιραίο σουγιά δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο αξιόπιστο δείγμα γενετικού υλικού. Υπάρχουν κάποια υπολείμματα σε λανθάνουσα μορφή, που δεν είναι ικανά να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσοστό ταυτοποίησης. Ουσιαστικά πάνω στο σουγιά δεν ανιχνεύεται DNA, ούτε και του ίδιου του Βαγγέλη, που φαίνεται να τον χρησιμοποίησε με μοιραίο τρόπο. Σημειώνεται ότι στο σουγιά δεν είχε βρεθεί ούτε αποτύπωμα.

------------------

Ξαναδιαβάζουν το κόψιμο στο χέρι του Βαγγέλη Γιακουμάκη

«Το πτώμα πάντα μιλάει, είναι άφωνος μάρτυρας».

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα έχει πέσει φως στο μυστήριο του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τον ιατροδικαστή Θόδωρος Βουγιουκλάκη.

Ενα από τα βασικά θέματα που προβληματίζουν στην έρευνά είναι αν στον καρπό του άτυχου φοιτητή υπήρχαν μία ή δυο τομές.

Σύμφωνα με το «Εθνος» ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως αν στον καρπό του 20χρονου φοιτητή υπάρχουν δύο τομές, τότε η πρώτη τομή είναι το αποκαλούμενο «τραύμα δισταγμού». Δηλαδή ο αυτόχειρας επιχειρεί να κόψει τις φλέβες του αλλά συνήθως νιώθει έντονο πόνο, μετανιώνει και δεν ολοκληρώνει την απόπειρα.

Οι ιατροδικαστές λένε ότι οι τοξικομανείς είναι κυρίως αυτοί που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με αυτό τον τρόπο αλλά σταματούν γιατί το κόψιμο των αρτηριών είναι επώδυνο.

«Αν ο Βαγγέλης έκανε μια τομή στον καρπό του αποκλείεται να κατέληξε σε λίγα λέπτα όπως έχει αρχικά ειπωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ο αυτόχειρας πεθαίνει σε 5 με 6 ώρες», λένε οι ιατροδικαστικές πηγές και τονίζουν ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να επιβεβαιωθεί αν η τομή είναι προθανάτια, οπότε μιλάμε για αυτοκτονία ή μεταθανάτια οπότε μιλάμε για εγκληματική ενέργεια».

Ο κ. Βουγιουκλάκης επιμένει να δει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων πριν καταλήξει στο συμπέρασμά του. Κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πιστεύουν ότι: «Το πτώμα πάντα μιλάει. Είναι άφωνος μάρτυρας, αλλά μάρτυρας αδιάψευστος, που παίρνει πάντα μαζί το μυστικό του. Αρκεί ο ιατροδικαστής να μπορεί να ''σπάσει'' και να ερμηνεύσει τους κωδικούς του».

------------------

Το «αντίο» των συμμαθητών του Γιακουμάκη

«Για το δικό μας Βαγγέλη, μα και για όλους τους Βαγγέληδες» - Διαβάστε την επιστολή τους.

Το δικό τους «αντίο» στον φίλο και συμμαθητή τους Βαγγέλη Γιακουμάκη, απευθύνουν οι απόφοιτοι 3ου ΓΕΛ Ρεθύμνου 2012-13.

«Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και ποια είναι αλήθεια. Σίγουρα όμως κάποιος τον έσπρωξε προς αυτόν τον δρόμο» επισημαίνουν χαρακτηριστικά και εύχονται ο Βαγγέλης να είναι το τελευταίο θύμα, ο επίλογος σε αυτήν την παράνοια.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Εμείς οι συμμαθητές του Βαγγέλη, όσοι ζήσαμε μαζί του στα θρανία τις μαθητικής ανεμελιάς, που μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε στην αθώα μας εφηβεία, πριν αποκτήσει την τραγική «διασημότητα» σε όλη τη χώρα και που καλυτέρα βέβαια να μη γινόταν ποτέ, θέλουμε να γράψουμε κάτι γι' αυτόν. Σαν κατευόδιο, σαν ξόδι, για το δικό μας Βαγγέλη, μα και για όλους τους «Βαγγέληδες». Ένα άρθρο για εκείνον, αλλά και για κάθε παιδί, που αντιμετωπίζει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, που ανέχεται, που φοβάται, που καταρρακώνεται η ψυχολογία του, που αισθάνεται αβοήθητο, απεγνωσμένο... Για όλα αυτά τα παιδιά...

Ο εκφοβισμός υπήρχε ανέκαθεν στην ανθρώπινη φύση. Τα τελευταία χρόνια όμως αρχίζει να εμφανίζει τρομερή άνθηση. Είναι φοβερό πως το ανθρώπινο είδος έχει σημειώσει τρομακτική πνευματική εξέλιξη με το πέρασμα των αιώνων, κι όμως τα πρωτόγονα ζωώδη ένστικτά μας, εμφανίζονται πιο ατίθασα από ποτέ. Αυτός είναι ο εκφοβισμός, ένα πρόβλημα στους τρελούς καιρούς που ζούμε, μία μάστιγα για να ταράξει την ησυχία μας, αφού δεν υπάρχει πια χολέρα και πανούκλα να ανησυχούμε, ένα πρωτόγονο ένστικτο επικράτησης του ισχυρού. Είναι καθένα απ' αυτά και όλα αυτά μαζί.

Δυστυχώς τώρα θρηνούμε το θύμα του, το Βαγγέλη μας, το συμμαθητή μας. Ένα παιδί ήσυχο, πράο, που ξέρουμε, όσοι τον ζήσαμε, ότι δεν πείραζε ποτέ κανέναν. Γιατί τέτοιες ήταν οι αξίες του. Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψουμε με λέξεις πόσο ήσυχος και καλός ήταν, έπρεπε να τον ζήσει κανείς, να τον γνωρίσει, να τον κάνει παρέα, για να καταλάβει. Μοιραστήκαμε πολλές εμπειρίες μαζί. Ίδιο σχολείο, ίδια θρανία, ίδιες πλάκες (όχι όμως ''πλάκες''...). Ίσως αυτό είναι για εμάς το πιο συνταρακτικό: Η σκέψη ότι καθένας από εμάς θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση του.

Η εξαφάνιση και αργότερα ο θάνατος του, έσκασαν σαν βόμβα και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, άφησε πίσω της ένα χάος. Μεγαλύτερο θύμα ήταν η οικογένεια του, στην οποία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας. Αλλά κι εμείς που τον ζήσαμε στην καθημερινότητα του, είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβη. Στην πρώτη είδηση της εξαφάνισης του, κανείς δεν πίστευε ότι τα πράγματα θα έπαιρναν αυτήν την τροπή. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Βαγγέλης, θα πρέπει να είχαν γίνει πολλά. Να μην άντεχε άλλο. Κι έτσι η παρέα μας έμεινε με έναν λιγότερο πολύ νωρίς, πολύ απότομα, πολύ άδικα. Μια απώλεια που θα μας σημαδεύει ανεξίτηλα για όλη την υπόλοιπη ζωή μας.

Αυτοκτόνησε; Τον "αυτοκτόνησαν"; Τον σκότωσαν; Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και ποια είναι αλήθεια. Σίγουρα όμως κάποιος τον έσπρωξε προς αυτόν τον δρόμο, κάποιος τον οδήγησε ως εκεί, αυτό το ξέρουμε. Πρέπει αυτός ο κάποιος -ή κάποιοι, αν συμμετείχαν περισσότεροι- να αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη και τις Αρχές, που θα κάνουν το καθήκον τους και όποιος είναι ένοχος, θα πρέπει να τιμωρηθεί.

Ευχόμαστε ο Βαγγέλης να είναι το τελευταίο θύμα, ο επίλογος σε αυτήν την παράνοια. Εξάλλου το αποτέλεσμα πλέον δεν αλλάζει, αλλά ας γίνει αυτό το τραγικό γεγονός αφορμή να μπει μία τελεία στο φαινόμενο του εκφοβισμού. Για τον κάθε "Βαγγέλη". Μπορεί να είναι ο φίλος σου, ο συμμαθητής σου, ο αδερφός σου. Μπορεί να είναι ο γείτονάς σου ή το παιδί σου. Μπορεί να είσαι εσύ. Πολλά "μπορεί". Ας ελπίσουμε ότι τα θύματα θα αρχίσουν να μιλάνε ανοιχτά, θα αισθάνονται εμπιστοσύνη και ασφάλεια να εμπιστευτούν το πρόβλημα τους, θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθηθούν και να ξεφύγουν από το μαρτύριο τους.

Το δικό μας Βαγγέλη άλλοι τον ήξεραν περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι καθόλου. Η ιστορία του όμως άγγιξε μια ολόκληρη χώρα απ' άκρη σ' άκρη. Βαγγέλη μας ήσουν, είσαι και θα παραμείνεις στη μνήμη μας και στην καρδιά μας ξεχωριστός. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Αντίο.. καλό σου ταξίδι.

Οι συμμαθητές σου (απόφοιτοι 3ου ΓΕΛ Ρεθύμνου 2012-13)»

------------------

Καταθέτει η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο μικροσκόπιο το κρίσιμο τηλεφώνημα με τον γιο της.

Κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου δίνει, αυτή την ώρα, η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία κλήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Η Μαρία Γιακουμάκη - Φρονιμάκη καταθέτει για το κρίσιμο τηλεφώνημα με το γιο της την παραμονή της εξαφάνισης και της αυτοχειρίας του, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Επίσης, με την απόσταση του χρόνου πια, θα κληθεί να απαντήσει αν θυμήθηκε κάτι ή αν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή της που μπορεί να φωτίσει περισσότερο το μυστήριο γύρω από τα όσα συνέβαιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή και όσα βίωνε ο Βαγγέλης, τα οποία και τον οδήγησαν στο απονενοημένο.

Ο φάκελος της κατάθεσης της μητέρας θα αποσταλεί στα Ιωάννινα και θα προστεθεί στο φάκελο της έρευνας.

------------------

Συμπληρωματική κατάθεση θα δώσει η μητέρα του Γιακουμάκη μετά το Πάσχα


Στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου έδωσε συμπληρωματική κατάθεση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την οποία επιβεβαίωσε όσα είχε αρχικά καταθέσει, στο πλαισιο της ΕΔΕ που διεξάγεται απο το υπουργειο Ανάπτυξης σχετικα με τις συνθήκες διαμονής του στη Γαλακτομική σχολη Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση της αυτοκτονίας η μητέρα του άτυχου Βαγγέλη θα καταθέσει και στην αστυνομία μετά το Πάσχα.

------------------

Καλούνται να καταθέσουν όλα τα μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη


Μετά τη συμπληρωματική κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θα καταθέσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, στην υπόθεση του άτυχου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, οι αρχές θεωρούν ότι κάθε πληροφορία μπορεί να φανεί χρήσιμη, γι' αυτό και θα κληθούν να καταθέσουν όλα τα μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη, ο πατέρας και τα αδέρφια, σε σχέση με τη συμπεριφορά του Βαγγέλη, τυχόν προβληματισμούς που είχε εκφράσει ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο γνωρίζουν και μπορεί να "φωτίσει" την υπόθεση.

Ο φάκελος της κατάθεσης της Μαρίας Γιακουμάκη- Φρονιμάκη θα αποσταλεί στα Ιωάννινα και θα προστεθεί στο φάκελο της έρευνας.

------------------

Η κατάθεση της μητέρας του Γιακουμάκη - Τι λέει ο θείος του στο enikos.gr


Τις τελευταίες ώρες της επικοινωνίας της με τον Βαγγέλη «φωτίζει» με τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, η Μαρία Γιακουμάκη.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον θείο του αδικοχαμένου φοιτητή, Γιώργο Βιδιαδάκη ο οποίος μας ενημέρωσε για όσα ανέφερε η Μαρία Γιακουμάκη στις Αρχές.

Ο κ. Βιδιαδάκης εξήγησε ότι η μητέρα του 20χρονου φοιτητή επανέλαβε όσα είχε πει στην πρώτη κατάθεση, δηλαδή ότι δεν γνώριζε το μαρτύριο που περνούσε ο γιος της στην Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων.

Η Μαρία Γιακουμάκη μίλησε επίσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου για την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον γιο της, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. Πληροφορίες ήθελαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη να βγαίνει για φαγητό με τους φίλους του πριν εξαφανιστεί. Ωστόσο, όπως κατέθεσε η μητέρα του και δήλωσε στο enikos.gr ο θείος του Βαγγέλη, ο 20χρονος φοιτητής δεν βγήκε με τους φίλους του, καθώς, όπως είπε στην μητέρα του, ήταν κουρασμένος.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.cretalive.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.