Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

«Αλμυρή» η διατροφή των παιδιών στη Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αλάτι κρύβεται σε τροφές που δεν υποψιαζόμαστε.

Πολύ περισσότερο αλάτι απ' όσο θα έπρεπε καταναλώνουν τα παιδιά στη Βρετανία, ενώ μεγάλη ποσότητα αλατιού προέρχεται από είδη ψωμιού και. δημητριακά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Hypertension.

Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο από ένα κουταλάκι του τσαγιού αλάτι καθημερινά, αλλά το 70% των 340 παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα έτρωγαν μεγαλύτερες ποσότητες.

Είδη ψωμιού και δημητριακά περιείχαν το 1/3 του αλατιού που κατανάλωναν τα παιδιά, σύμφωνα με το BBC, ενώ το 1/5 προερχόταν από το κρέας και ένα δέκατο από γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι συντάκτες της έρευνας τονίζουν πως πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης αλατιού κώς αυτό αυξάνει τον κίνδυνο υψηλής πίεσης από πολύ μικρή ηλικία- υψηλή πίεση που με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά.

Για την έρευνα ζητήθηκε από τους γονείς 340 παιδιών να κρατούν λεπτομερή καταγραφή των τροφών που κατανάλωναν τα παιδιά τους- φαγητών και αναψυκτικών-, με φωτογραφίες των γευμάτων και των υπολειμμάτων τους. οι ερευνητές έκαναν και εξετάσεις ούρων στα παιδιά για να διασταυρώσουν τα ευρήματά τους.

Κατά μέσο όρο, παιδιά ηλικίας πέντε και έξι ετών κατανάλωναν 3,75 γρ. αλατιού την ημέρα- με μέγιστο όριο τα τρία γραμμάρια.

Παιδιά 8 και 9 ετών κατανάλωναν 4,72 γρ. αλατιού την ημέρα, μέσα στο όριο των 5 γραμμαρίων.

Τα παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών κατανάλωναν 7,55 γρ. την ημέρα, πολύ παραπάνω από το όριο των 6 γραμμαρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.