Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Επτά πράγματα που παρατηρούν όλοι οι εργοδότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια πράγματα δεν ξεφεύγουν της προσοχής του αφεντικού.

Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνετε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάθε μέρα αξιολογήστε. Και όχι μόνο για τη δουλειά σας.

Το αφεντικό σας παρατηρεί μια σειρά πραγμάτων, γιατί αποτελεί και αυτό μέρος της δουλειάς του – πλην των άλλων. Είτε λοιπόν σας αρέσει, είτε όχι, εδώ είναι μερικά πράγματα που δεν ξεφεύγουν της προσοχής του.

Πόσο νωρίς έρχεστε...

Πρέπει να είστε στη δουλειά σας στις οχτώ, εννιά ή δέκα το πρωί; Κάθε δουλειά απαιτεί και διαφορετικό ωράριο, αλλά αν αργείτε σχεδόν κάθε μέρα, τότε προφανώς υπάρχει πρόβλημα. Παραδειγματιστείτε από τους συναδέρφους σας και προσπαθήστε να έρχεστε στο γραφείο την ίδια περίπου ώρα με εκείνους.

…και πόσο αργά φεύγετε

Μπορεί να έχετε ένα σταθερό ωράριο 9-5 αλλά προφανώς κάθε μέρα δεν είναι ίδια. Τι κάνετε τις μέρες που έχετε μεγάλο φόρτο εργασίας; Φεύγετε πάντα από τους πρώτους; Από τους τελευταίους; Υπάρχει μια ποικιλία; Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν φεύγετε κάθε μέρα νωρίτερα από το πρέπον.

Ο τρόπος που ντύνεστε

Ο τρόπος που παρουσιάζετε τον εαυτό σας στον χώρο εργασίας είναι σημαντικός. Σημειώστε ότι κάθε δουλειά έχει και το δικό της dress code. Μερικά γραφεία βέβαια είναι εντελώς «χαλαρά» ενώ σε άλλα όλοι οι υπάλληλοι κυκλοφορούν με παντελόνια και σακάκια. Άλλο ένα πράγμα για το οποίο μπορείτε να παραδειγματιστείτε από τους συναδέρφους σας και να ντυθείτε ομοίως.

Πόσο φιλικοί είστε με την τεχνολογία

Τα πάτε καλά με την τεχνολογία και όλη μέρα είστε με το τηλέφωνο στο χέρι ή μήπως το παρακάνετε στο chat του Facebook; Φυσικά και είναι πολύ καλό να είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία αλλά μόνο σε ό,τι αφορά το κομμάτι της δουλειάς σας.

Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε

Αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Είστε πάντα ευγενικοί ή αυστηροί και αγενείς με τους συνάδελφους σας; Αν είστε πιο κοντά στο δεύτερο τότε αργά ή γρήγορα θα το παρατηρήσει ο εργοδότης σας και μάλλον δεν θα του αρέσει και πολύ.

Αν προσαρμόζεστε εύκολα

Πώς τα πάτε με τους συναδέρφους σας; Ταιριάζετε ή είστε ο/η περίεργος της εταιρείας; Αν είναι καινούργιος στη δουλειά, το πιθανότερο είναι να μην έχετε ξεδιπλώσει ακόμα τον χαρακτήρα σας. Παίρνετε μέρος στις επαγγελματικές συγκεντρώσεις ή είστε αντικοινωνικοί; Το αφεντικό σας θέλει να δει ότι ταιριάζετε με την ομάδα του.

Πώς διαχειρίζεστε τον χρόνο σας

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό. Πώς τα πάτε με τα deadlines και πώς διαχειρίζεστε τον χρόνο σας ώστε να φέρετε εις πέρας ένα νέο task που σας ανέθεσε; Γίνονται όλα αποτελεσματικά, ποιοτικά και με την σωστή ταχύτητα; Είναι σημαντικό να έχετε προτεραιότητες και να τηρείτε τις προθεσμίες πάντα. Στην τελική, πρόκειται για δουλειά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.