Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Γοριλάκι ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλήθηκε στον ζωολογικό κήπο εσπευσμένα γυναικολόγος από κοντινή μαιευτική κλινική - Δείτε φωτογραφίες.

Μπορεί να είναι μια σταλιά αλλά το εικονιζόμενο γοριλάκι προκάλεσε συναγερμό στον ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ, στη Βρετανία. Με βάρος που λίγο ξεπερνά το κιλό ήρθε στον κόσμο με επείγουσα καισαρική τομή όταν η μητέρα του διαγνώστηκε με προεκλαμψία.

Ο καθηγητής γυναικολογίας David Cahill κλήθηκε από την κοντινή μαιευτική κλινική για να κάνει την επέμβαση στους χώρους του ζωολογικού κήπου.

Οι κτηνίατροι χρειάστηκε να βοηθήσουν τη μικρούλα να πάρει την πρώτη της ανάσα- και τότε ανέπνευσαν κι αυτοί μαζί της, με ανακούφιση. Τα είχε καταφέρει.

Σύμφωνα με τη Daily Mail είναι ο πρώτος γορίλας στη Βρετανία που γεννιέται και επιβιώνει ύστερα από καισαρική τομή- και ένας από τους ελάχιστους που έχουν γεννηθεί με αυτόν τον τρόπο σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι να αναρρώσει από την επέμβαση η μητέρα της, οι κτηνίατροι φροντίζουν όλο το 24ωρο τη μικρή, ταΐζοντάς τη με το μπιμπερό.

«Μαζί με τη γέννηση των δικών μου παιδιών, αυτή η γέννα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ζωής μου και κάτι που αναμφίβολα θα θυμάμαι για πάντα», δήλωσε ο Δρ. Cahill.

Η μητέρα ανήκει σε είδος που απειλείται άμεσα με εξαφάνιση. Οι γορίλες γεννούν ένα μικρό ύστερα από κύηση 8,5 μηνών και η εν λόγω έγκυος εμφάνισε συμπτώματα προεκλαμψίας, που μπορεί να έχει τις ίδιες καταστροφικές επιπτώσεις όπως και στους ανθρώπους.

Ο καθηγητής Cahill κλήθηκε εσπευσμένα όταν η μητέρα βρισκόταν στο τέλος της εγκυμοσύνης της και σε υπέρηχο το έμβρυο έδειξε να μην ανταποκρίνεται.

Οι γιατροί- οι κτηνίατροι και δύο γυναικολόγοι, ο Δρ Cahill και συνάδελφός του,- της έκαναν γενική αναισθησία και έβγαλαν το μωρό.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.