Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις για τη γιορτή της μητέρας από το δήμο Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποικίλες εκδηλώσεις ετοιμάζει ο δήμος της πόλης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει και συμμετέχει σε ποικίλες εκδηλώσεις με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015. Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

- 11.00 έως 14.00, Αύλειος χώρος Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:

Εκδήλωση στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Μην το πετάς, σκέψου αν τρώγεται» της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θέρμης, Πυλαίας Χορτιάτη και με τη συμμετοχή παιδιών από παιδικούς σταθμούς.
Το πρόγραμμα:
11:00-12:30 Θεματικά εργαστήρια
12:30-13:00 Ομαδικό Παιχνίδι
13:00-13:45 Μαγειρεύω με περισσεύματα με τον σεφ Κωνσταντίνο Αιβάζογλου
13.45: Βράβευση των παιδικών σταθμών για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «cr-EAT-ive-schools –FUSIONS», που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την αλλαγή στάσης των παιδιών προσχολικής ηλικίας γύρω από τη σπατάλη των τροφίμων.

- 11.00, Λευκός Πύργος:

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στη δράση του συμβολικού ιστιοπλοϊκού αγώνα «Sail for Pink» και του συμβολικού περιπάτου «Αγώνα Ζωής» από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας τις δικές τους περιπατητικές ομάδες, για τη διάδοση του μηνύματος «Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση ατομικών και ομαδικών εργασιών, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης του συλλόγου «Αλματάκια Ζωής» από τα παιδιά των παιδικών σταθμών, για την ενίσχυση της πρόληψης. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα «φιογκάκια της πρόληψης», για τη γιορτή της μητέρας.
Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, στις 19:00, στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» θα βραβεύσει τους εκπροσώπους των 17 Παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους στην παραπάνω δράση.

- 10:00 έως 15:00, Αύλειος χώρος της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (Β. Όλγας 162- 25η Μαρτίου):
Εκδήλωση με τίτλο «Καλωσόρισες Άνοιξη- Χρόνια Πολλά Μαμά» σε συνεργασία τον Παιδικό Σταθμό - Νηπιαγωγείο «Ρεβιθούλης» στη διάρκεια της οποίας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές, με τη βοήθεια παιδαγωγών, να πάρουν μέρος σε μουσικοκινητικά παιχνίδια και να χαρίσουν στις μητέρες τους λουλούδια, προσφορά του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.