Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Σε απεργία προχωρούν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Προβληματισμός επικρατεί στους τουριστικούς φορείς μετά την απεργία που αποφάσισε να κηρύξει το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» την Παρασκευή 15 Μαΐου για την εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2015-2016 στο σύνολο του κλάδου.

Μάλιστα στη Γενική Συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων αποφασίστηκε να ξεκινήσει ένας αγώνας προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων τους, με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση, το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, σημειώνει πως «παρά το γεγονός ότι το Σωματείο ήρθε σε συμφωνία και υπογράφηκε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, κάποιοι προσπαθούν να διαβάλλουν την παραπάνω συμφωνία, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με δυσμενέστερους όρους».

Όπως τονίζει το Σωματείο, είναι αποφασισμένο «να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψει συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα στον κλάδο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων».

Επίσης, καλεί τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης καθώς και τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων-μη μέλη του συνδέσμου, να σεβαστούν την παραπάνω συμφωνία και να συνυπογράψουν την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων προσθέτουν ότι σε καμία περίπτωση το Σωματείο δεν θέλει να βλάψει τον κόσμο του τουρισμού, αλλά δεν μπορεί να επιτρέψει σε κάποιους να πλουτίζουν εις βάρος των εργαζομένων.

Τέλος, καλούν την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας να προχωρήσει στην άμεση υποχρεωτικότητα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με σκοπό τη διασφάλιση του κοινωνικού διαλόγου για να μη υπάρχουν, όπως υπογραμμίζουν, εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και διακρίσεων.


 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.