Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Το πολύχρωμο σύμπαν των «νέο-χίπιδων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο φωτογράφος των «παιδιών των λουλουδιών» καταγράφει τη ζωή τους.

Ο 80χρονος φωτογράφος Steve Shapiro, διάσημος για τις θρυλικές φωτογραφίες που είχε βγάλει με τα «παιδιά των λουλουδιών» της δεκαετίας του ’60, καταγράφει το σύμπαν των σημερινών χίπιδων και τη ζωή τους στα διάφορα φεστιβάλ.

Στο βιβλίο του «In Bliss: An Exploration of the Current Hippie Counterculture & Transformational Festivals», ο φωτογράφος εστιάζει στους «χίπιδες» του σήμερα φωτογραφίζοντάς τους σε διάφορα φεστιβάλ σε όλη τη χώρα, από το Burning Man, στο Rainbow Gathering και το Electric Forest.

Το «Bliss» είναι ένα βιβλίο «για τα συναισθήματα των ανθρώπων και την έκφραση της χαράς», δήλωσε ο Schapiro στο περιοδικό «Time», στο οποίο επισημαίνεται πως οι σημερινοί χίπιδες- εν αντιθέσει με τους «προγόνους» τους του ’60, που έπαιρναν ανοιχτά ουσίες- εστιάζουν περισσότερο στον διαλογισμό, το χορό, τη γιόγκα και άλλες δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με τα ναρκωτικά.

«Ο γιος μου έχει πολλές πνευματικές ανησυχίες. Εκείνος κατά κάποιο τρόπο με καθοδήγησε στην πορεία αυτή. Έβγαλε και μερικές φωτογραφίες αλλά βασικά η ιδέα ήταν δική του και περάσαμε πολύ ωραία δουλεύοντας μαζί», πρόσθεσε ο 80χρονος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμμετοχή σε τέτοια φεστιβάλ αντικαθιστά τη θρησκεία στους νέο- χίπις. «Ένας μου είπε: ‘δεν είμαι καθολικός, δεν είμαι βαπτιστής, είμαι φεστιβαλτάριαν’», εξήγησε. «Και όντως ήταν αυτή μια καθαρή έκφραση: στην πορεία τα φεστιβάλ έγιναν θρησκευτική εμπειρία», πρόσθεσε.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.