Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Λύση στα προβλήματα του θεραπευτηρίου Λεχαινών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συντονισμένες προσπάθειες από τρία υπουργεία.

Τα υπουργεία Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας θα προχωρήσουν σε συντονισμένες προσπάθειες για τον εντοπισμό λύσης στα προβλήματα του θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναγνωρίζει πλήρως τα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο Θεραπευτήριο με κυριότερα την έλλειψη προσωπικού, ιδίως ιατρικού, νοσηλευτικού και επιστημονικού και τις ανεπαρκείς υποδομές. Μέσα στον Νοέμβριο έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη των διοικήσεων όλων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει ακριβής καταγραφή.

Ήδη σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το υπουργείο Εργασίας έχει δρομολογήσει ενέργειες για την κάλυψη, ως έναν βαθμό, των αναγκών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας και των παραρτημάτων του, στα οποία ανήκει και το Θεραπευτήριο Λεχαινών. Αυτή η κάλυψη θα γίνει με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας επιδιώκεται η ενίσχυση του Νοσοκομείου Πύργου προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στο πρόβλημα της εξειδικευμένης ιατρικής κάλυψης στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωση του «στόχος της πολιτικής του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης είναι να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή αποϊδρυματοποίηση, με εξασφάλιση της αναγκαίας φροντίδας για τους περιθαλπομένους των σχετικών ιδρυμάτων και σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε τις επόμενες ενέργειές μας. Γι’ αυτόν τον σκοπό είναι αναγκαία η συνδρομή, η συνέργεια και η αλληλεγγύη των τοπικών κοινωνιών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.