Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Στα συλλαλητήρια οι αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παντρικαλινό συλλαλητήριο το Σάββατο 23 Νοεμβρίου

«Μέτρα σκληρά που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού».

Με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου οι αγρότες των Τρικάλων, ενώ καλούν και στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοεμβρίου.

«Όλοι στον αγώνα να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντιαγροτικά μέτρα κυβέρνησης ΕΕ. Να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης» αναφέρει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η άνοιξη».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τα μέτρα του 3ου μνημονίου που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για μέτρα σκληρά που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, μαζί και των αγροτών, για την ανάπτυξη και τα κέρδη του κεφαλαίου» αναφέρουν.

«Μας επιβάλουν άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 26% και προκαταβολή φόρου 100% (από 13% και 55% που άρχισε από φέτος) ως το 2017, συνεχίζουν τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες, στάβλους», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απόστολος Θωμόπουλος, όπως και πως μειώνουν και καταργούν την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο έως και το 2016. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, προχωρούν σε αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αύξηση στο αγροτικό ρεύμα, τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, και μειώνουν τις ενισχύσεις-επιδοτήσεις ως το 2019 έως και 50%.

Αυτά, προσέθεσε, σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, τις ζημιές που δεν καλύπτει και αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα αποτελούν εργαλείο εξόντωσης και ξεκληρίσματος, οδηγούν την αγροτιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην στρατιά του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών, χωραφάδων-τσελιγκάδων.

-----------


Αγροτικό συλλαλητήριο στον Ισθμό της Κορίνθου

Θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου.

Παναγροτικό συλλαλητήριο στον Ισθμό της Κορίνθου οργανώνουν το επόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, οι αγροτικοί σύλλογοι και οι επιτροπές μπλόκων της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) από την Πελοπόννησο.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν αγροτοσυνδικαλιστές από όλη την Πελοπόννησο που συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη, όπου επίσης αποφασίστηκε οι αγρότες να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που οργανώνονται την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

Στο κάλεσμα για συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στον Ισθμό, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι, καλούνται οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να πάρουν μαζικά μέρος, «στήνοντας ισχυρό μπλόκο στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης». Το σχετικό κάλεσμα αναφέρει και τα εξής: «Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να απομονώσουν τους εκπροσώπους του αγροτοσυνδικαλισμού που στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών - μεγαλοεπιχειρηματιών και να μπουν, μαζικά, στον πραγματικό αγώνα που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων για την σωτηρία τους από το ξεκλήρισμα, την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ-κυβέρνησης και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στον τόπο μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.