Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η φιλοσοφία των «σιωπηλών» αεροδρομίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα τάση προς λιγότερη ηχορύπανση στους τερματικούς σταθμούς.

Οι διακοπές δεν ξεκινούν πάντα ήσυχα, κι αυτό γιατί όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο έρχονται συνήθως αντιμέτωποι με την… ηχορύπανση που επικρατεί εντός των αεροδρομίων.

Κι ενώ είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίζει κανείς στους επιβάτες την ώρα που ανοίγουν και κλείνουν οι πύλες, οι συνεχείς ανακοινώσεις –που πολλές φορές δε μπορεί να ξεχωρίσει κανείς καν τι λένε- δημιουργούν μια ατμόσφαιρα έντασης στους τερματικούς σταθμούς.

Σύμφωνα όμως με όσα αναφέρει δημοσίευμα του CNN, ορισμένοι διεθνείς αερολιμένες -ιδιαίτερα στην Ευρώπη- έχουν αρχίσει να δείχνουν μια διαφορετική τάση, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του «σιωπηλού» αεροδρομίου.

Αυτό δε σημαίνει, ότι ο χρόνος που χρειάζεται να περάσει κανείς αναμένοντας την αναχώρηση της πτήσης του θα είναι… βουβός. Απλά, οι ανακοινώσεις και οι ενημερώσεις θα λάβουν άλλη μορφή, χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα εμφανίζονται το αεροδρόμιο του Ελσίνκι στη Φινλανδία και το αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία.



Σύμφωνα με την Angela Gittens, γενική διευθύντρια του Airports Council International, παρατηρείται μια αυξανόμενη επιθυμία των αερολιμένων και αεροπορικών εταιρειών να «δημιουργήσουν μια ήρεμη, χαλαρή ατμόσφαιρα για τους επιβάτες, ενώ περιμένουν να επιβιβαστούν».

Τον Ιούνιο, το αεροδρόμιο του Ελσίνκι υιοθέτησε τη φιλοσοφία του σιωπηλού αεροδρομίου, κάνοντας τις ανακοινώσεις πτήσεων μόνο στους χώρους με τις πύλες αναχώρησης.

Κατά συνέπεια, όλοι οι υπόλοιποι χώροι -εστίασης, καταστήματα, lounge- θα γίνουν πολύ πιο ήσυχα, ενώ οι ανακοινώσεις σε όλους τους χώρους των τερματικών σταθμών θα γίνονται μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες καταστάσεις.

Οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται από διαδραστικά περίπτερα ή μέσω ειδικών εφαρμογών στα κινητά τους τηλέφωνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.