Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ζητούν παρέμβαση Κοτζιά για την επιτάχυνση της χορήγησης βίζας στην Τουρκία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή των εμπόρων στον υπουργό Εξωτερικών.
Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη χορήγηση τουριστικής βίζας από τις ελληνικές προξενικές αρχές στην Τουρκία, ζητά με επιστολή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά από έντονες, όπως υποστηρίζει, διαμαρτυρίες των εμπορικών συλλόγων-μελών της.

Στην επιστολή προς τον κ. Κοτζιά, η οποία κοινοποιείται στην υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επισημαίνεται ότι η χρονική καθυστέρηση στην έκδοση τουριστικής βίζας είναι ιδιαίτερα ζημιογόνα για την εθνική και τις τοπικές οικονομίες.

«Ως αποτέλεσμα τής χρονοκαθυστέρησης στη χορήγηση της τουριστικής βίζας [...] λόγω 'τεχνικών δυσκολιών' και αδυναμίας του υπάρχοντος προσωπικού να ανταποκριθεί στη ζήτηση, συσσωρεύονται κατά χιλιάδες οι άνευ λόγου παρεμποδιζόμενοι τουρίστες, τόσο για τις θερινές διακοπές, όσο και για τις διακοπές ενόψει της επικείμενης θρησκευτικής τους γιορτής. [...] Όλα αυτά σε μια Ελλάδα, που στενάζει για ρευστό, ενώ ταυτόχρονα ακυρώνει την εισροή πολλών εκατομμυρίων ευρώ», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάστημα μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα περίπου 15.000 Τούρκοι, εκμεταλλευόμενοι τόσο τις άδειες θερινών διακοπών τους, όσο και τις αργίες λόγω της θρησκευτικής τους εορτής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.